Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

5 yıldır Türk Telekom’un internet altyapısı getirmesini bekliyoruz

Köşe Yazısını Dinle

Günay Bey merhaba. Köşenizi sürekli takip etmekteyiz. Kentimizde yaşanılan sorunları dile getirip çözüme kavuşturulmasına katkı sunuyorsunuz.

Ben de size Altınşehir Mahallesi Uzunyayla Site yöneticisi olarak yazıyorum.

Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı üzerinde bulunmamıza rağmen 5 yıldır Türk Telekom ve Türksat’a defalarca dilekçe ve toplanan imzalar ile başvurmamıza, ilgili müdürlükler ile görüşmelerimize rağmen hâlâ sitemize internet altyapısı getirilmedi.

Bu konuda ciddi anlamda büyük sorun yaşıyoruz.

Günümüzde evden çalışmanın bu kadar aktif ve yoğun olduğu bir dönemde kentin merkezinde internet altyapısının olmaması garip değil mi?

Türk Telekom yetkililerinin bu durumu da göz önüne alarak altyapı yatırımlarını buna göre hızlandırmasını, internetsiz bir mahallenin dahi olmamasını sağlamaları gerekmez mi?

Umarım Türk Telekom yetkilileri de 5 yıldır sürdürdüğümüz taleplerimize artık bir olumlu yanıt verir de bir an önce yıllardır uğraş verdiğimiz internet altyapısına kavuşuruz.

Saygılarımla.

Uzunyayla Site Yöneticisi
Emine Çalışkan

 

Okullar açılırken Bursalı velilerimiz için hatırlatma

Ülkemizi derinden etkileyen ‘büyük felaket’in ardından ara verilen eğitim ve öğretimin ikinci yarıyılı pazartesi günü (yarın) başlıyor ve okullar açılıyor.

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birçok kentimizde olduğu gibi Bursamızda da deprem bölgesinden misafir öğrencilerimiz olacak.

Ve bu çocuklarımız hâlâ büyük felaketin acılarını ve travmasını yaşamaktalar.

Bu süreçle ilgili olarak eğitimcilerimizin mutlaka bilgilendirildiğinden eminim.

Ancak, aileler olarak bu konuda bizlerin de bilinçli ve oldukça duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum.

Biz ebeveynler olarak bu konuda duyarlı olmalıyız.

Çocuklarınıza aralarına yeni katılan arkadaşlarının yaşadıklarını hatırlatacak davranışlardan sakınmaları gerektiğini, incitecek sorular sormaktan kaçınmalarını salık verin.

Düne kadar hepsinin kendi okulu, sınıfı, öğretmeni olduğunu, belki bir çoğunun anne, baba, kardeş, arkadaş kaybı yaşadığını, deprem nasıl oldu, ne yaptın, ailene ne oldu gibi soruların pek çok travmayı tetikleyebileceğini anlatıp eğiterek gönderin okula lütfen.

Eğitimcilerimizin de aileleri bu anlamda bilgilendireceğini ve en kısa sürede bu travmayı ülke olarak atlatacağımızı umuyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X