Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

50 bina doğalgaz ve asfalt bekliyor

Panayır Mahallesi 1. Gözde ve 9. Doğu Sokak’ların yıllardır iki beklentisi var ama bir türlü gerçekleşmiyor. Sokaklarımızda bütün altyapı işlemleri yapıldığı halde asfalt yapılmıyor ve doğalgaz verilmiyor.

7 yıldır Bursargaz’a ve Osmangazi Belediyesi’ne gidip geliyoruz. Bursagaz bizden sokakların imarlı olduğuna dair belediyeden yazı getirmemizi istiyor. Osmangazi Belediyesi kendi üzerine düşen imar çalışmasını tamamladı. Yaklaşık 4 aydır Büyükşehir Belediyesi imar çalışmalarına devam ediyor. Bizim istediğimiz tarafımıza somut bir şey söylenmesidir. Bu çalışmalar kaç ay, kaç yıl sürecek? Bu iki sokakta 50 adet bina var yaklaşık 300 kişi yaşamakta.

Öncelikle bu iki sokağımıza doğalgaz ve asfaltlama istiyoruz.Bu iki önemli ihtiyaçtan artık daha fazla mahrum kalmayalım.

Köşenizde Bizlerin sesini duyurursanız iki sokak sakinleri olarak seviniriz, teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

Ali BERK

 

Kim niye zarar verir

 

Nilüfer’ de yaya, bisikletli ve engelliler için oluşturulan yollar önceleri araçların park yeri olmaktan kurtulamıyordu. Belediye bu durumun önüne geçebilmek için bu yolların kenarlarına demir engeller oluşturdu. Çok geçmeden bu engellerin kimi vidalarından sökülmek suretiyle çıkarıldı.

Kim yapar, niye yapar, bu ne pervasızlıktır? Her şeyden önce milli servete yazık. Senin, benim, hepimizin vergilerinden karşılanan masraflar bunlar. Kamu malına zarar vermektir özü.

Şimdi görüyoruz ki belediye başka bir tedbire daha başvurmuş. Kaldırımlar beton top yerleştirilmiş. Umarız onlar da aynı akıbete uğramazlar

Zabıta, Kabahatlar Kanunu uyarınca yanlış park yapma ve kaldrırım işgallerine karşı para cezası uygularken kendilerine yeni bir görevdaha çıktı: Kaldırımlara zarar verenleri tespit ve zararı ödettirmek. Elbette vatandaşların yardımıyla. Tahribatın üstesinden anlaşılan ancak böyle gelinebilecek.

M.Y

 

Göç Müzesi’nde ışıklandırma

 

 

Merinos Tekstil Müzesindeki ve en üst katta düzenlenen Bursa GöçTarihi Müzesini gezdim. Güzel bir oluşum yapılmış. Emeği geçenleri kutlarım. Ancak teknik birkaç aksaklık dikkatimi çekti.

Bazı yerlerin ışıkları yanmıyordu, canlandırmaları göremedim. Arızalıymış! Göç Müzesi’ nde ufak, tasarruflu ışıklandırma yapılmışsa da ,devamlı ziyaretçi olsun olmasın ışıklar çalışmaktadır, Arızalanmaktadır da.

Acizane Ev vs. elektrik teknisyeni olarak önerim; Müzeye ışıklandırma çevresine, göz sensörleri giriş veya sergi alan üstüne konabilirdi ve ziyaretçi gelince ışıklandırma çalışırdı, Hem tesisat, lambalar vs. çok ısınmamış olur ve elektrik tasarrufu sağlanırdı.

Düşünülmedi veya gerek görülmedi. Ama vatandaş olarak bence çok büyük ihmal sorunudur düşüncesindeyim. Saygılarımla.

Kemal BAŞEREN

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X