Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

65 yaş üstü için HES kodu tanımlama işlemi ofislerimizde ücretsiz olarak yapılmaktadır

Köşe Yazısını Dinle

Sayın Günay Yumruktay, 6 Haziran 2021 tarihli Olay gazetesi Söz Sizde köşesinde yayınlanan “65 Yaş Üstü Vatandaşın HES Kodu Yükleme Macerası” başlıklı haber, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

Ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeni ile 30.9.2020 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama genelgesi yine ayrıca 30.09.2020 tarihinde Bursa Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı (Karar No: 128) uyarınca BURULAŞ olarak şehir içi ulaşımında kullanılmakta olan tüm BursaKart tiplerinde (İndirimli, Tam, Ücretsiz, Abonman ) HES Kodu tanımlama işlemlerinin gerçekleştirildiğini bilgilerinize sunmak isteriz.

Seyahat Kartları Ofislerimizde engelli kart sahibi yolcularımız ile 65 yaş kart sahibi yolcularımızın HES Kodu tanımlama işlemleri BURULAŞ tarafından da ücretsiz gerçekleştirilmektedir.

TC Cumhurbaşkanlığı’nca 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma kısıtlaması getirilmiş olup ilgili kararname uyarınca BURULAŞ şehir içi ulaşımda Covid-19 tedbirleri doğrultusunda vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için gereken önlemlerin alındığını bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı


Vatandaşı rahatsız eden kablo kaldırıldı

Sayın Günay Yumruktay, 29.5.2021 tarihli Olay gazetesi Söz Sizde köşesinde yayınlanan “Altgeçide Girişteki Kablo Tehlike Oluşturuyor” başlıklı haber, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

Söz konusu altgeçidin aydınlatma sistemi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı sorumluluğunda olup basında yer alan görseldeki borunun altgeçit aydınlatma sistemi ile ilgisinin bulunmamakla birlikte ekiplerimiz tarafından aynı gün içinde oluşan kötü görüntüden dolayı kesilerek alınmış ve mevcut durum ek’teki resimler ile tarafınıza sunulmuştur.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X