Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

65 yaşında hasta birine ısrarla lojmanı boşalt çağrısı doğru mu?

Merhaba, ben Bursa da ikamet ediyorum. Babam Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nde 34 yıl çalışıp 65 yaşından dolayı emekli olmuştur.

Karayolları lojmanlarında ikamet ettiği için Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü yönetimi babamdan lojmanda oturduğu evi boşaltmasını istedi. Bu uygulama buraya kadar doğru. Çünkü prosedür böyle.

Ancak, babam ev aramaya başladığı süreçte dünyayı ve ülkemizi de tehdit altına alan koronavirüs salgını ortaya çıktı. Yani, olağanüstü bir döneme girdik.

Malum, devletimiz tedbirler kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlara sokağa çıkma yasağı getirdi.

Babam 65 yaşında, kalp ve tansiyon gibi kronik rahatsızlıkları da var.

Babamı evde zor tutuyoruz zaten. Dışarı çıkıp ev aramaya kalkıyor.

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü sık sık arayıp evi ne zaman boşaltacağını soruyorlar, bu da üzerinde aşırı stres yaratıyor haliyle.

Böylesine çok ciddi ve sıkıntılı bir ortamda, sokağa çıkma yasağı olan biri nasıl dışarı çıkıp da sokak sokak mahalle mahalle gezip ev arayabilir. .

Karayolları’nın bu ısrarcı tavrını anlamak da mümkün değil.

Devlet durumun ciddi olduğunu söylüyor, tedbirler alıyorken Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü koronavirüs tehlikesinin farkında değil mi acaba?

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nden ricamız, babama daha fazla stres yaşatmadan ve devletimizin aldığı kararlara aykırı düşmeden bu sorunu çözmeleridir. 65 yaşında ve hasta olan ve sokağa çıkma yasağı bulunan birinin bu kadar strese sokulmasının sağlığını da tehlikeye attığını göz önünde bulundurmak lazım.

Tekrar ifade etmek istiyorum ki, en azından bu zor süreçten geçerken bu tür mağduriyetler oluşmaması adına ilgililerin ve yetkililerin bu soruna çözüm bulmalarını ivedilikle rica ediyorum.

Saygılarımla.        

  Emrullah Doğan

 

Onları unutmayan güzel yürekli insanlar var

 

Bu sıkıntılı dönemde sokaktaki can dostları unutmayan güzel yürekli insanlar teşekkürü hak ediyorlar. Sizlere teşekkür ediyorum. Sokakların sevimli can dostları sizlerin sayesinde hayata tutunabiliyorlar.

Teşekkürler…

 

Sokaklar tehlikeye dönüşmesin

 

Son zamanlarda sokaklarda, çöp kutuları yanlarında, caddelerde yere atılmış maske ve eldiven görüntüleri artmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Söz Sizde köşesinde de birkaç kez gündeme getirilen durum ne yazık ki devam etmekte.

Tıbbi maskeler evsel atık değil tıbbi atıktır. Tıbbi atıklar öyle her istediğiniz yere atılamayacak kadar önemli ve sağlık açısından tehlike oluşturabilecek atıktır.

Usulüne göre çöpe atılmayıp da yere atılan maske ve eldivenin bulaşıcılığı daha da artıracağı muhakkaktır.

Koronavirüsü önleyelim derken daha da fazla yayılmasına sebebiyet vermek demektir.

Bu çok tehlikeli durumun yetkililerce de dikkate alınacağını umuyor ve halkımızın bu konuda ciddi anlamda bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Saygılarımla.      

Bir vatandaş

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X