Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

7 gün nöbetçi eczane!

Geçen hafta çocuğum ateşlenince gece nöbetçi eczaneye gitmem gerekti. Gündüz Ünlü Cadde’den geçerken nöbetçi eczane tabelası görmüştüm. Ben de doğrudan Ünlü Cadde’deki o eczaneye gittim. Ancak, gittiğimde eczanenin kapalı olduğunu gördüm, daha sonra bir eczane bulup ilaçları aldım. Ertesi gün Ünlü Cadde’den geçerken, aynı eczanenin önünde caddeye konulmuş kocaman bir Nöbetçi Eczane levhası bulunuyordu. Bir gün önce yanlışlıkla koymuşlar diye düşündüm. Bir gün sonra tekrar geçerken yine Nöbetçi Eczane levhasını gördüm. Bunun üzerine çevredekilere sorduğumda tabelanın sürekli bu caddede bulunduğunu söylediler. Benim gibi birçok vatandaşın, bu nedenle gece yarısı boşu boşuna buraya nöbetçi eczane diye gittiğini düşünüyorum. Bursa Eczacılar Odası’nın değerli yetkilileri vatandaşı zor duruma düşüren böyle bir durumdan haberi var mı bilmiyorum. Bu konuda gerekenin yapılacağına inanıyorum. Çünkü sonuçta, vatandaşı aldatıcı bir durum var ortada. O eczanenin kocaman nöbetçi tebalasını caddenin ortasına koyup vatandaşı aldatmaya hakkı yok diye düşünüyorum. Ayrıca, eczanenin reklamını yapar gibi kocaman bir tabelanın caddenin ortasına konulmasını da etik bulmuyorum.

Duyarlı bir okur

Yunuseli büyüyor ulaşım sorunları artıyor

Yunuseli özellikle son yıllarda aşırı bir nüfus patlaması yaşadı. Mahalle değil, artık yurdumuzun birçok ilçesinden daha kalabalık. Bu nüfusun sonucu ulaşım (ulaşamama) sorunları yaşamakta. Özellikle B17 ve B17/A özel halk otobüsleri BURULAŞ’ın sitesinde yazan saatlere hiç uymamakta. Yani BURULAŞ’ın sitesindeki saatlere bakıp da sakın otobüs beklemeyin şu havada gerçekten ayazda kalırsınız.

Otobüsler keyfi hareket etmekte. Mesela 5 dakikada bir B17 geçecek diyor güzergah çizelgesinde ama, hak getire. Bekle Allah bekle, gelmiyor. Geçtiğimiz günlerde akşam çocuğum tam 55 dakika otobüs beklemiş. İki defa geçmiş iki otobüs de almamış. B17/A otobüsüne de zaten hiç binilmiyor, tamamen dolu. İlk durakta tıka basa doluyor. Sonraki duraklarda durmak büyük hata. B17/A otobüsü sadece Yunuseli Mahallemize aitti. O zaman bu kadar sıkıntı çekilmiyordu. Ama bu yetmezmiş gibi hattımızı Emek metro istasyonuna kadar uzattılar. Sabahları Emek’te dolan otobüs bizim mahallede kapılarını bile açamıyor doluluktan. Sabahları 20 dakika olan seferler 40 dakikaya kadar uzuyor. Geçen senelerde 97/A hat No’lu bir otobüsümüz olmuştu. Mahallecek çok sevinmiştik. Tek vasıta ile Terminal tarafına gidebiliyorduk. Fakat ne yazık ki, bir takım insanlar, otobüslerimizin yolunu keserek, taşlayarak ulaşımımıza engel oldular. 97/A sevincimiz doğduğu gibi öldü. Bir daha da haber alınamadı. Gerekçe ise güvenliğin sağlanamaması. Bursa’da güvenliğin sağlanamaması ilginç!!!! Velhasıl özel halk otobüsleri bu işi layığı ile yapamıyor. Mahallemize Büyükşehir Belediyemizin el atmasını ve bizler de mahallemizde sarı otobüsleri görmek istiyoruz. Ayrıca, Başkanımız Recep Altepe’nin de sık sık dile getirdiği gibi bizler de toplutaşımayı tercih etmek istiyoruz. Hem konforlu, hem gideceğimiz yere daha çabuk gitme imkânı var. Herkes toplutaşımayı tercih ederse, hem Belediyemize hem de ülkemize her anlamda katkı sağlayacaktır. Bunun vatandaş nezdinde daha cazip hale gelmesi için de toplutaşımada fiyatlar daha uygun hale gelse, sarı otobüs ve vagon sayıları artsa çok güzel olacağını düşünüyorum.

Velhasıl içimizden geçenleri kısaca anlatmaya çalıştım. Umarım şehrimizi yöneten yetkililerimizin de bizlerin bu duyarlılığına, sesimize kulak verir ve çözüm üretirler.

Saygılarımla.
Yunuseli Mahallesi sakinlerinden

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X