Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Açıkhava’ya ulaşan müzik sesi nereden geliyor?

54. Uluslararası Bursa Festivali büyük bir coşku ile devam ederken, önceki akşam Rafet El Roman ile Ezo sahne aldı. Bursa Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran binlerce seyirci arasında ben ve eşim de vardık. Güzel başlayan konsere, şarkı aralarında ve Rafet El Roman’ın seyirciler ve ekibi ile diyalogları sırasında dışarıdan gelen müzik sesleri ile gölge düştü. Bizler ön sıralarda olduğumuz için içerideki müzik aletleri devrede olduğu sırada bir şey duymadık ama arka koltuklarda oturanlar için aynı durum söz konusu muydu acaba? Emin değilim. Konser boyunca dışarıdan gelen müzik sesinden kurtulamamış olma ihtimalleri yüksek. Bu müzik sesinin nereden geldiğini bilmiyorum ama Bursa Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran binlerce seyirciye, sanatçılara ve festivali düzenleyenlere büyük saygısızlık yapıldığı kesin. İlgililerin bir an önce önlem alması gerektiğini düşünüyorum.

Bir vatandaş

 

Siteler terminaline dijital destek istiyoruz

 

Siteler Mahallesi’nde bulunan otobüs terminalinin hemen hemen her merkez durakta yer alan hat ve saat gösterimli dijital tablosu yok. Siteler halkının otobüs biniş ve inişlerini gerçekleştirdiği bu alanda otobüslerin kalkış saatini hattına göre gösterecek bir dijital tabloya ihtiyacı var.

Siteler Mahallesi, sahibi olduğu belediye otobüs terminali nedeniyle oldukça şanslı. Bu bölgede yer alan terminal sayesinde tüm otobüs hatları bir arada tek bir yerde buluşuyor. Okul, hastane, mesken bakımından Bursa’nın son derece işlek bir mahallesi olan Siteler’deki bu terminalden iniş-binişler de gerçekleşiyor. Fakat vatandaşlar, hangi otobüs hattının ne zaman kalkacağını bilemiyor. Terminalin köşesinde bulunan küçük otobüs durağındaki kâğıt çizelge tüm hatları kapsamıyor. Siteler halkı olarak burada diğer duraklarda olan dijital ayaklı hat ve saat bildirme ekranlarından olmasını talep ediyoruz.

Böylece her gün yüzlerce kişinin kullandığı alandaki otobüs saatleri daha belirgin olur. Aksi taktirde, ne zaman hareket edeceğini kestiremediğimiz otobüs birden bire hareket edince dev otobüslerin arasından koşup hareket eden otobüse yetişmeye çalışıyoruz. Bu, çoğu zaman belediye otobüs şoförlerinin vatandaşı azarlamasına da neden oluyor. Bu konuda yardım rica ediyoruz.

Siteler halkı

Kesilmeyen otlar rahatsız ediyor…

Özlüce Bulvarı’nın Altınşehir Mahallesi sınırları içine dahil olan doğu bölgesine geçtiğimiz aylarda yapılan yeşil alan, bakımsızlık içerisinde. Alan içerisine toprağı döküldü, ağaçlar dikildi, ancak sonrasında herhangi bir çalışma yapılmadı. Dolayısıyla yeşillendirilip belki çiçeklendirilir diye beklediğimiz bu büyük alandaki yabani otların boyu 50 santimetreyi aştı. Refüj niteliği de taşıyan yeşil alan içine yollar da yapılmasına karşın, bu yollardan yürümek, hele gece hiç mümkün değil. Büyük paralar sarf edilerek yapılan bu hizmetin bu durumda olması, bir vatandaş olarak üzüntü veriyor. Yetkililerin bölgedeki çalışmayı tamamlayarak hizmete sunması, mahalle sakinlerini son derece mutlu edecektir.

Bir vatandaş

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X