Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Ağaçlarımıza kıymayın

Ertuğrulgazi Mahallesi 1000 Konutlar’da ikamet etmekteyim. Mahallemizdeki 1000 Konutlar bölgesinde yıkım çalışması var. Yıkım yapılan binaların çevresinde, bahçelerde ve yeşil alanlarda çınar ağaçları var. Bu ağaçlar mahallemizin gözbebeği… Gördüğüm kadarıyla çalışmalar esnasında bazı ağaçlar zarar görüyor, kırılıyor. Hafriyatın altında eziliyor. Gerçi kepçe operatörünün ne kadar dikkatli çalıştığını gözlemliyorum. Ancak, ilgililerden ve yıkım çalışması yapan ekiplerden rica ediyorum, bu ağaçlara zarar vermemek için biraz daha dikkat lütfen. Bildiğiniz gibi bir ağacın büyüyüp serpilmesi yıllar alıyor. Bu 1000 Konutlar bölgesi de temiz havası ve yeşiliyle biliniyor kentimizde. Bu yeşilliği bozmayalım.

Bu arada yıkım çalışmasının tam zamanında başlaması olmasından ötürü de ayrıca teşekkür ediyorum ilgililere.

Çünkü, yaz geldi ve burası mahallemiz için tehlike arz etmeye başlamıştı. Binaların boş olması mahalleliyi tedirgin ediyor. Geceleri boş binalara girip çıkan belli değil, sokaklardan geçmeye korkuyoruz. Umarım bir an evvel yıkım işlemi biter.

İlgililerin gerekli hassasiyeti göstereceğini ümit ediyorum.

Saygılarımla.

İsmini vermek istemeyen bir okur

 

 

Bir kap su onlar için hayattır

 

​Malum, yaz geldi. Sıcaklar başladı. Allah, “Hayvanlar benim sessiz kullarımdır” diyor. Bu sıcaklarda bir bardak su içerken, çevremizdeki hayvanları da düşünelim. Mahallemizde, sokağımızda susamış, can havliyle su arayan kuşlara, kedi ve köpeklere bir kap bırakalım. Apartmanınızın bahçesine veya balkonunuzun bir kenarına bırakacağınız bir kap su o hayvanların susuzluğunu giderecek, hayatta kalmasını sağlayacak.

Biliyoruz ki, belediyelerimiz de bu konuda çok hassaslar, kuş evleri olsun, barınaklar olsun, geniş alanlara yaptıkları hayvanların su içmesi için bıraktıkları su kapları olsun. Onlar üzerlerine düşeni yapıyorlar.

Ama bu konuda bizlerin de vatandaşlar olarak üstümüze düşen şeyler var. Her şeyi devletten beklememek lazım. Gerek insan olarak gerekse de inancımızın gereği olarak Allah’ın bu sessiz kullarına sahip çıkmamız gerekir. Unutmayalım ki, hayvanlara karşı da sorumluluklarımız var. Saygılarımla

G.Y

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X