Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Aile hekimleri : Söz yine bizde

Tıp çevrelerinde son aylarda artan hareketlilik yeni ivmelere doğru yol almakta. Aile hekimlerinin başını çektiği eylemlere önümüzdeki günlerde yenileri eklenecek. Özellikle haftasonu öngörülen nöbetler birer dayatma ve aile hekimliğinin sonunu getirme olarak görülüyor. Buradan yola çıkılarak mayıs ayında hastane acillerinde nöbete gitmeme eylemleri yaşanmıştı. Bunu 12 Aralık’ta iş bırakma, 13 Aralık’ta da miting izlemişti. Şimdi de Ocak 2015’te Aile Sağlığı Merkezlerinde başlayacak cumartesi nöbetlerine gitmeme gündemde.

Bursa 300’e yakın aile hekiminin görev yaptığı bir il olarak ilk sıralarda. Sayıca daha az olan diğer iller tarafından dikkatle takip edilmekte. Aldığı ve alacağı kararlar bu bakımdan öne çıkmakta. Bursa Aile Hekimleri Derneği üyesi hekimlere önümüzdeki günlerde izleyecekleri yöntemi soruyoruz. Kendilerinden dinleyelim: Genel merkez yönetim kurulumuzun aldığı kararla ilk olarak 3 Ocak 2015 Cumartesi günü iş bırakarak bu hukuksuzluğa tepkimizi göstereceğiz. Yanlıştan dönme çağrısında bulunacağız. Gereği yapılmazsa tavrımıza devam edeceğiz.” Nöbete neden karşı çıktıklarını da şöyle izah ediyorlar: “Nöbete karşı insanlar değiliz. Ama bize karşı yapılan bir dayatma ve inat var. Sağlık Bakanlığı’na asli görevimizin ‘koruyucu sağlık hizmetleri olduğunu hatırlatmak, çalışanlarının tüm dünyada kabul gören haftada 40 saat çalışma ve dinlenme hakkına saygı göstermeye çağırmak. Ayrıca nöbet kanunla düzenlenir, genelgeyle olmaz. Tüm bunlar yetmezmiş gibi angarya ve inat nöbetine sayılı günler kala sayın Bakan pazar günleri de nöbet müjdesi vermiştir. Aile hekimliği uygulamasını yok etmeye yönelik bu nöbetleri tutmayacağız.”

Aile hekimleri alınan nöbete gitmeme kararının planlamasını yapmak üzere bu akşam Nilüfer Konak Kültürevi’nde bir araya geliyorlar. Diğer illerdeki aile hekimlerinin de kulağı bu toplantıda olacak. Anlaşılan o ki Sağlık Bakanlığı ile aile hekimleri arasındaki mücadele bitecek gibi gözükmüyor. Bu durum bir aile hekiminin şu sözünde daha iyi belli oluyor: Hastane acil nöbetlerinde son sözü aile hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanları söyledi. Söz yine bizde.”

Mustafa YANIK

 

Dar köşede park ücreti

Ressam Şefik Bursalı Caddesi’nde ilginç bir görüntü var. Atatürk Caddesi’ne 150 metre mesafede gündüz trafiğe kapalı olan kavşakta Burbak’ ın otopark olarak işlettiği çizgilerle ayrılmış bir bölüm burası. Burada tam köşede arta kalan ve bir aracı alamayacak kadar küçük olan bölüm de park alanına dahil edilmiş. Bu küçük alandan dahi park ücreti istenmekte. Oysa bu kısıma bir aracın tam olarak girmesi mümkün değil. Bu hem trafik kurallarına ters hem de orada park edecek aracın hasar görme riski yüksek. Yeter ki park ücreti gelsin düşüncesi midir bunun sebebi, Bu yanlışın düzeltilmesi gerekmekte .Bir diğer konu da oranın esnafından, sakinlerinden araçlarına kesilen otopark ücreti tam olarak tahsil edilmekte. İndirime gidilmesi doğru ve adil bir uygulama olacaktır.

Zekeriya ÇİZİMOĞLU

 

Taşlık Sokak kum gibi

 

20 yıldır Yıldırım sınırları içerisinde bulunan Yeşilyayla Mah. Taşlık Sokak’ ta ikamet etmekteyım. Yıldırım Belediyesine mesafemiz 3 dakika. Fakat hizmet mesafemızı hiç sormayın. Çünkü bu sokak belediyenin mahrumiyet bölgesinde kalıyor. Mum dibine ışık vermez misali.

Yazları bır nebze toz duman idare ediyoruz toprak yolumuzu, fakat kışı sormayın dizlere kadar çamur pislik içinde bir sokak. Hele bir de sağnak yağış olması durumunda sokağın ortasından akan bir nehır. Mahalle sakinleri olarak engelli atlamada derece yapacak durumdayız hepimiz.

Asfaltımız yapılmıyor anladık ama en azından burada sokaklardan akan suyu değerlendirin. Bir rafting parkuru yapın! Spora önem ve raftingçi gençlerin yetişmesine katkıda bulunma açısından.

Ersin HAŞİM

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X