Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Alaaddinbey’deki hobi bahçelerinde olağan süreç işliyor

Sayın Günay Yumruktay, 10 Ocak 2017 tarihli Söz Sizde köşenizde, “Alaaddinbey hobi bahçelerinde neler oluyor?” başlığıyla yer verdiğiniz Serdar Esen adlı vatandaşın şikâyeti, belediyemizin ilgili birimiyle değerlendirilmiştir.

Buna göre,

Alaaddinbey Mahallesi 2840 ada 11 parsel sayılı alanda tarımsal amaçlı küçük bahçeler yapılabilmesi ve 10 yıllığına kiraya verilmesi için 11.03.2003 tarih ve 233 sayılı meclis kararı alınmıştır.

Toplam 167 adet hobi bahçesi projelendirilmiş olup, 2006 yılında ihaleleri yapılarak, bahçeler boş olarak, belediyenin vereceği projeye göre 20 m² lik ahşap evlerin yapılması kaydıyla kiralanmıştır.

Kiralanan bahçelerin çoğunluğunun kiralama süreleri 22/03/2016 tarihinde sona ermiş olup, sözleşmesi gereği kiracılar tarafından yapılan ahşap evler belediyemizin tasarrufuna geçmiştir. Yani, vatandaşımızın belirttiği gibi, yaptıkları harcama kurumumuza hediye değil, sözleşme şartları arasında bulunan bir maddedir.

Dolayısıyla, 10 yıl sonunda yapı ve bulunduğu bahçe artık tamamen belediyenin malı olduğu için kira bedeli artışında hesaplama yöntemi doğal olarak değişmiştir. Ancak kullanıcıların devam etme istekleri olduğu için belediyemizce buna yönelik değerlendirme yapılmış ve koşullara uygun hareket eden içerideki kiracılarla sözleşme imzalanmıştır.  

2016 yılında hobi bahçelerinin aylık kira ücretleri 161 TL ile 432,5 TL arasında değişmekte iken, sözleşmesi biten kiracılar için yapılması gereken artışlar dahil olmak üzere üzerindeki yapı ile beraber bahçelerin aylık kirası 350 TL olarak belirlenmiştir. Bu bedel üzerinden yeni sözleşmeler düzenlenmiştir.

Sözleşme süreleri sona eren kiracılardan 136 kiracı sözleşmesini yenilemiştir. 5 adet kiracı şahsi sebepler yüzünden sözleşme yenilememiş olup, bunlar ile ilgili tahliye süreci başlatılmıştır.

Hobi bahçelerinin bulunduğu alanda belediyemiz tarafından 2017 yılı içinde altyapı, yol ve çevre düzenlemeleri ile ilgili çalışmalar yapılacaktır.

Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

 

Mahallemize kedi evleri istiyoruz

 

Sayın Günay Yumruktay, vatandaşın yetkililere sesimizi ulaştırdığınız için öncelikle teşekkür ederim.

Yıldırım ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Bu kış günlerinde sokak hayvanlarının halini gördükçe çok üzülüyorum. Hayvanlar ne sığınacak bir yer bulabiliyor ne de yiyecek bir şeyler. Yıldırım’daki sokak hayvanları konusunda belediyemizin ne kadar hassas olduğunu biliyorum. Birçok yerde de kedi evi konulduğunu biliyorum. Bu anlamda Yıldırım Belediyesi’nden bir ricam olacak.  Adile Naşit Kültür Merkezi’nin karşı sokağındaki park alanında, trafo binası ve cimnastik aletlerinin olduğu bölgede uygun yer var. Bu alanlara kedi evleri konulmasını rica ediyorum başkanımızdan.

Teşekkür eder, saygılar sunarım.

Yıldırımlı okurunuz

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X