Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Ali Bakır Sitesi’nin sorununa çözüm Mudanya Belediyesi’nden

Köşe Yazısını Dinle

31 Ağustos 2022 tarihinde Mudanya’da yaşanan sel felaketinde Halitpaşa Mahallesi’nde bulunan Ali Bakır Sitesi’nde istinat duvarı çökmüş ve site sakinleri mağdur olmuştu.

Aradan geçen bir aya rağmen istinat duvarı ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamaması mağdurlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

27 Eylül 2022 tarihinde Söz Sözde köşesinde “Selde İstinat Duvarı Yıkıldı, Site Sakinleri Hâlâ Evlerine Giremiyor” başlığıyla bir okurumuzun yaşadığı sıkıntıyı bu sütunlardan aktarmış ve 29 Eylül 2022 tarihinde Mudanya Belediyesi konuyla ilgili olarak  “Selde Çöken İstinat Duvarı Hakkında Mudanya Belediyesi’nden Yanıt Var” başlığıyla bir yanıt göndermiş ve yine bu sütunlarda yayımlamıştık.

Yanıtta kısaca şu ifadelere yer verilmişti: “Söz konusu alanda yeni istinat duvarı için proje çizimleri belediyemiz tarafından yaptırılmakta ve yine bedeli de belediyemiz tarafından ödenmektedir. Ancak, istinat duvarı belediyemiz tarafından değil, site yönetimi tarafından yaptırılacaktır. Bunun bilgisi site yönetimine de verilmiştir” diye ifade ediliyordu.

TÜRKYILMAZ SİTE SAKİNLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ…

Önceki gün de Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Nisa Yılmaz Kartaltepe ve ilgili müdürlerin de hazır bulunduğu toplantıda Mudanya’da yaşanan sel sonrası istinat duvarı çöken site sakinleri ile çözüm için bir araya geldi. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan Türkyılmaz, belediye olarak vatandaşların mağduriyetini ortadan kaldırmak için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarının sözünü verdi.

Ali Bakır Sitesi sakinlerinin istinat duvarı sorununu ortadan kaldırmak için çalıştıklarını kaydeden Türkyılmaz, “Hemşerilerimin can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacak durumu ortadan kaldırmak için planlarımızı ivedi bir şekilde yapıyoruz. Mudanyamızda yaşayan her bir vatandaşımızın kendini huzurlu ve güvenli hissetmesi için çalışıyoruz. Ali Bakır Sitesi sakinlerinin de sorununu çözeceğiz” diye konuştu.

 DİKKAT! 

OSMANGAZİ VE YILDIRIM’DA SU KESİNTİSİ

BUSKİ tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında; Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi A338 Sokak, A325 Sokak ile Hacivat Deresi arası, Anakara Yolu Caddesi ile Yakın Çevre Yolu arasında kalan bölge ve civarında, Osmangazi ilçesi Dereçavuş Mahallesi ve civarında 27.10.2022 tarihinde, 10.00 – 20.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacaktır.

Büyükşehir Belediyesi

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X