Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Aloo… BUSKİ ıstırap çektirme!

Çekirge Mahallesi Çiçekbahçe Sokak’ tan Uludağ Caddesi’ ne aylardan beri lağım suları akmaktadır. BUSKİ’ ye defalarca bildirmemize rağmen gelip fotoğraflarını çekip gidiyorlar. Ondan sonra bekle ki bir düzelme, gelişme olsun, ne gezer.

Önümüz yaz, sineklenmeler, kokular olacak, insanlar mikrop kapacak. Niye BUSKİ ilgilenmiyor, kendimiz mi kazalım? Dünyanın en pahalı suyunu satıyorlar, 5-6 kalem gider ödüyoruz. İşimiz yapılmıyor, sorunumuz çözülmüyor.

Rögar kapaklarının hemen her yerde feleği şaşmış, ya çukur ya da lastiklerimizi kesiyor. Rögarlar tıkalı, giderler yetersiz. En küçük yağmurda ana yolları, ova mahalleleri su basıyor. Yetkililer 30 katlı binada bunları göremiyor mu? BUSKİ 3-4 araçla şehri 15 günde gezip bütün eksikleri çıkarabilir.

Evimizin 500 metre üstündeki su deposu çok pis. Evimize gelen sulardan aşırı taş çıkıyor. Haftada bir çeşmeye bağladığımız tülbentler doluyor. Su saatlerimizi yılda bir kez dolduğundan dolayı ücretini vererek temizletiyoruz. Çamaşır, bulaşık makinelerimiz, şofben ve kombilerimiz basınç düşüklüğünden çalışmıyor.

Bizler bu ıstırapları çekmeye layık değiliz. Lütfen BUSKİ işini iyi yapsın.

Şentürk BALAYKIŞ

 

Büyükşehir’ den ‘D/1-B hattı’ cevabı

 

Olay Gazetesi 24/02/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, Derya Caddesi’ne otobüs istiyoruz“ başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Büyükşehir ve metropollerde şehrin her köşesinden her bir mevkiye aktarmasız ulaşım hizmeti verilmesi; ana yollarda ve şehir merkezinde ciddi trafik yoğunluğuna neden olmakta ve bu yoğun trafik ancak yüksek kapasiteli raylı sistem yatırımları ile eritilmektedir. Bursa Ulaşım Ana Planı ile otobüs güzergahlarının Bursaray istasyonları ile entegrasyonu hedeflenmiş ve kentin kuzeybatı, batı ve doğu ana arterinde uzanan Bursaray’a besleyici otobüs hatlarıyla erişim sağlanmıştır.

UKOME Kurulu kararınca D/1-B hattının güzergahı 19.01.2015 tarihinden itibaren değiştirilerek, Derya caddesinden, Eğitim vadisi ve Zafer Bulvarı üzerinden Gökdere istasyonu durağına ulaşım sağlanmıştır. Bu hattı kullanan yolcular, aktarma noktalarından Bursaray veya diğer lastik teker araçları kullanarak çok sayıda noktaya ulaşabilir.

Tüm büyükşehirlerde olduğu gibi toplu taşımada zirve saatlerde, gün içi hizmet konfor seviyesinin sağlanması mümkün olmamaktadır. Yolculuk taleplerindeki değişimler Bütünleşik Bilet Sistemi verileri üzerinden takip edilmekte olup, gerekli önlemler filo uygunluğu gözetilerek alınmaktadır.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Çöp, tuvalet ve tramvay yolu

 

Eski bir Bursalı olarak bazı eksiklikleri görüyorum, yetkililer denetim yapmalı diyorum. Bir kaç konuya değinmek istiyorum. Çöp kamyonları hareket halinde iken işçiler torba ve poşetleri karşıdan fırlatarak topluyorlar. Bunların bir kısmı yerlere düşerek dağılıyor. Sabah süpürgeciler gelene kadar çöpler yollarda kalıyor. Bir başka konu ise iş yerlerinde tuvalet sorunu. Rahatsızsınız, ihtiyacınız var. Çay bahçesi, kahve gibi yerlerde gittiğinizde tuvalette bir yazı ARIZALIDIR ve kapı duvar. Bunlar kullanılmayacaksa neden yapıldı? Her yerde bu şekilde. Bir diğer soruna gelince. Tramvay yolunda olmaması gerekenler. Cumhuriyet Caddesindeki nostaljik tren yolunda taksi ve motosikletlerin biri gidip biri geliyor. Bir de orada yürüyen bazı bebek arabalılar oluyor. Bunlar birine çarpsa kim sorumlu olacak. Kimse üstüne sorumluluk almayacaktır.

Erdem ATEŞ

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X