Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Altınova Tesisleri’nde polen istilası

Fotoğraflar Altınova’da bulunan Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan spor tesislerinden. Sorun şu: Her nisan ayında tesis ve etrafını polenler sarıyor. Sıkıntı büyük… Hakikaten özenerek yapılan ve mahallelinin dışında tüm Bursa’nın faydalandığı bir tesisten söz ediyoruz.

Ama kavak ağaçları hesaplanmamış. Tesis yapılmadan önce orada kavak ağaçları vardı. Kesildi yeni ağaçlar dikildi. Büyüdükçe bunların da farklı bir kavak ağacı türü olduğu ortaya çıktı. Hangi akla hizmet bu ağaç türü seçildi anlamak mümkün değil? Başka ağaç mı yoktu?

Tesiste mahalle eşrafı sabahları yürüyüş yapıyor. Akşamları halı saha maçlarına açık olan bu tesis hafta sonları da başta 19 Mayıs olmak üzere spor okullarına hizmet veriyor. Altınova Spor Tesisleri ayrıca amatör maçlara da ev sahipliği yapıyor.

Çok fonksiyonlu ve bir o kadar da güzel olan bir tesisin polen istilasına uğraması gerçekten çok acı…

Allah göstermesin spor okullarının birinde ders alan minik bir öğrenci ciddi alerjik sorunlarla karşılaşabilir. Yalnız öğrenciler değil, yetişkinler de aynı tehlike ile karşı karşıya. Ayrıca alerjik astım hastaları için çok tehlikeli bir durum.

Yaşanan bu probleme Park Bahçeler Müdürlüğü mü, yoksa Osmangazi Belediyesi mi el atar bilemiyorum. Bildiğim Altınova’nın ciddi bir sorun ile karşı karşıya kaldığı.

Neden çınar ağaçları değil de kavak ağaçları?…

Bu arada Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’dan tesislerin içerisine spor aletleri konulması konusunda yardım rica ediyoruz.

Saygılarımızla.

Altınova Mahalle sakinleri

 

1-K hat No’lu otobüsler niye zamanında gelmiyor

 

Günay Bey, her gün Kestel’e işime gitmek için 1K hat No’lu sarı otobüsü kullanıyorum. Ancak bir türlü bu 1K hat No’lu otobüslerin saatlerinde geldiğini görmedim. Bakıyorsunuz 2-G arka arkaya geliyor. Aralarında 5-6 dk. ya var ya yok. Ama 1-K bir türlü gelmiyor. Yetkililerden rica ediyorum, lütfen şu 1-K ve 2-G’nin sefer saatlerini biz de doğru dürüst öğrensek de ona göre durakta bulunsak.

Saygılarımla.

Yıldırım’dan bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X