Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Altınova ve Küçükbalıklı’nın sokakları ilgi bekliyor

Altınova ve Küçükbalıklı mahallelerinden geçecek Murat Hüdavendigar Bulvarı’nın yılbaşına kadar açılacağı söylenmişti. Bulvarın geçtiği Altınova, Küçükbalıklı mahallelerinde kaldırım, yol ve asfaltlama çalışmaları vaktinde tamamlanmamış olacak ki yılbaşına sayılı günler kala son durum fotoğraflarda da görülebileceği gibi ortada. Mahallede cadde ve sokaklar kışın gelmesiyle birlikte çamur deryasına döndü. Yaklaşık bir aydır bulvarda hiçbir çalışma yapılmıyor. Kaldırım taşları döşenmeyi, yol ise asfaltlanmayı bekliyor. Dr. Ayten Bozkaya Okulu’nun hizasındaki üç- dört kaldırım öyle keskin döşenmiş ki kaldırım birden yükseltilip birden zemine indirilmiş. Kaldırımı bu şekil döşeyenleri tebrik etmek lazım. Beşyol lambalarında ise akşam vakitlerinde uzun araç kuyrukları oluşuyor. Bulvarda yol çalışmalarının bir an önce tamamlanıp bulvarın açılmasını bekliyoruz. Bu güzel hizmetleri takdir ediyoruz ve müteşekkiriz fakat mahalleleri de bu halde bırakmamak lazım diye düşünüyorum. Saygılarımla.

(Adının açıklanmasını istemeyen okur)

 

 

‘Bugün git yarın gel’ döneminin bittiğini düşünüyordum

 

İyi günler… Günay Bey, ben rahatsızlığımdan dolayı 6 aydır çalışamıyorum ve işsizim. Birisi üniversitede okuyan 2 çocuk okutmaya çalışıyorum. Ben bugüne kadar hiçbir şekilde devlet kapısına gidip de bir şey istemedim. 45 gün önce, çalışamadığım için ilk defa bir devlet kapısına gittim, o da üniversitede okuyan çocuğuma harçlık göndermek için. Yıldırım Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Birimi’ne müracaat ettim. Ama üzülerek ifade ediyorum ki, bir dosya açılmasını bile iki ay beklemek zorunda kaldım. 15 günde bir gittiğimde her defasında “Sonra gel” denildi. “İşler yoğun, talepler yoğun” gibi açıklamalar yapıldı. Gözlemlediğim kadarıyla oradaki arkadaşların da dedikleri gibi çok da yoğun çalıştıklarını göremedim. Kendileri gayet rahat çalışıyorlardı. Okullar yarı yıl tatiline girecek nerdeyse, ben hâlâ oğluma bir harçlık gönderemedim. Bu gidişle de yıl sonuna kadar gönderemeyeceğim. Oraya insanlar mağdur oldukları için gidiyorlar. İlk defa devletimden bir yardım istememe rağmen 3 aydır bir cevap dahi alamadım. Yetkililerimiz umarım bu konularda daha hassas ve çözüm odaklı davranırlar. Saygılarımla.

Mehmet Kol

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X