Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Anayolda çiçek bakımı estetik mi, trafiğe engel mi?

İyi günler… Bursa’da ikamet etmekte olan bir inşaat mühendisiyim. Her gün Bursa’nın ana taşıyıcı arteri olan Ankara-İzmir anayolunu (Arabayatağı ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı metro istasyonları arası) kullanıyoruz.

Bilindiği gibi bu yol Bursa’nın pek alternatifi olmayan şehrin doğu-batı kesimi arasındaki bağlantıyı sağlayan, trafiği mesai saatleri başlangıç ve bitişinde durma noktasına gelen, en ufak bir olumsuzlukta kilometrelerce araç kuyruklarının oluştuğu bir karayoludur.

Durum böyleyken Büyükşehir Belediyesi ekiplerince Merinos ve Sırameşeler metro istasyonları arasında metro hattı dış duvarlarıyla yol arasındaki 50-60 cm’lik kısımda yol boyunca büyük plastik saksılarda canlı bitkiler ekilmiştir. Haliyle bu canlı bitkilere sürekli bakım yapmak gerekmektedir. Gündüz saatlerinde bu bakımlar yapılırken uzun bir bölümde şerit daraltma uygulaması yapılmakta ve trafik normal akışında gidecekken birkaç kilometre boyunca araçların santim santim ilerlemesine sebebiyet verilmektedir.

Aylardır devam eden bu durum karşısında halen bir değişiklik yapılmamış olması ayrıca üzüntü vericidir. Hiçbir yetkili bu durumu görüp önlem alma gereği duymamaktadır.

Trafikte saatlerini geçiren insanların zaman kaybı, psikolojik durumları, araçların zorlanması, çevreye yayılan egzoz gazlarının kat ve kat artması, dışarıya bağımlı olduğumuz petrol tüketiminin artmasının ekonomik zararları gibi pek çok olumsuzluğa sebebiyet verilmektedir.

Yeşile ve yeşilliğe karşı değiliz, fakat her şey yerinde yapılmalı. Diğer yol kesimlerinde olduğu gibi Bursaray hattının bu bölümleri de sadece duvar ve bariyer olarak kalabilecek durumdadır. Bu durumdan kent estetiği de etkilenmeyecektir. Bursaray hattı kenarlarında bu uygulamaya son verilmesi, zaten sıkışık olan trafiğe gereksiz yere yük getirilerek Bursa’yı trafiği içinden çıkılmaz bir şehir haline getirmekten vazgeçilmesi en büyük dileğimizdir. Saygılarımla

Murat Özel

 

Park mı, çöplük mü?


 

Çiftehavuzlar Mahallesi Şehit Erkan Bamur Çocuk Parkı’nın hali içler acısı. Uzun zamandır temizlenmeyen zemin kumunun içindeki cam parçaları, hayvan pislikleri o kumda oynayan çocukların sağlığını tehdit ediyor. Parktaki genel kirlilikte insanı hayattan soğutacak halde. Osmangazi Belediyesi yetkililerinin parka gelip bir inceleme, yapıp parkı daha temiz ve yaşanılır hale getirmelerini rica ediyorum.

Veysel Sönmez

 

Böceklerden bıktık!

Gürsu Kavşağı, Gürsu metro istasyonu, Kestel metro istasyonu arasında bulunan Ankara Yolu güzergâhı böcek istilasında. Akşamları çıkan bu böcekler insanları korkutuyor ve rahatsız ediyor.

Gürsu Belediyesi, Kestel Belediyesi yetkililerinden rica ediyoruz, lütfen bu ilaçlama işlemlerini Ankara Yolu üzerinde de yapın.

İlginize şimdiden teşekkür ederiz. Saygılarımızla

Bölge sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X