Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Ankara Yolu’nda park çilesi

UKOME kararıyla 25 aralık 2014 tarihinde Ankara Yolu Yapı Kredi Bankası önünde bir düzenlemeye gidildi. Yatay parklanma sistemi 33 peronluk otopark 13 perona dikey parklanma düzeni ile değiştirildi.

Bu karar yol üzerinde tıkanıklığın önlenmesi amacıyla alındı ama uygulamada hiç te öyle olmadı. Zira uygulamaya konulan karar tamamen yolun kapanmasına ve kazalara sebebiyet vermekte.

Oysa ki yapılması gereken yöntem belli: 5 metre genişlikteki kaldırım bir metre içeriye alınsa hiçbir şekilde yola engel kalmayacak.

Ben oradaki otoparkı 3 yıldır düzenli olarak kullanan bir vatandaş olarak bu durumdan şikayetçiyim. Bankaya gelen birçok müşteri de bu durumdan rahatsız.

Kaza tehlikesi çok yüksek. Nitekim bu şikayetimi yazdığım gün yeni bir kaza daha yaşandı. Trafik ekipleri de sürekli gelemediği için çok büyük sıkıntılarla karşılaşılıyor. Gelen vatandaşlar yer bulamadıkları için otopark görevlisi ile tartışıyor.

Yetkili birimler burada inceleme yapıp eski parklanma düzenini sağlamalı. Emniyet ve UKOME bu konuya özellikle dikkat etmeli.

Ayhan TÜRER

 

35/E’ de kalabalık yolculuğa cevap

 

14/11/2014 tarihli Olay Gazetesi’ndeUlaşımda sıkışarak binmek de zor“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Yüzüncü Yıl, Altınşehir ile 23 Nisan mahallesi güzergahında hizmet veren 35/E hattında gün boyu karşılıklı 142 sefer düzenlenmekte olup 6 ve 9 metrelik araçlar dönüşümlü olarak çalışmaktadır.

Bütünleşik bilet sisteminden alınan veriler doğrultusunda gün içinde 20 dakika sefer sıklığında çalışan araçlar, yolcu yoğunluğunun arttığı sabah ve akşam zirve saatlerde 10 dakika sefer frekansında hizmet vermektedir.

Toplu taşımacılıkta öncelik, emniyetli ve konforlu hizmet etmektir. Ancak tüm büyükşehirlerde olduğu gibi toplu taşımada zirve saatlerde, gün içi hizmet konfor seviyesinin tam olarak sağlanması mümkün olamamaktadır.

Sefer sıklığı arttırılması, otobüs tahsisi ve benzeri talepler bütünleşik bilet sistemi verileri üzerinden takip edilmekte olup gerekli önlemler filo uygunluğu gözetilerek alınmaktadır.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Ulaşımda hani indirim!

 

Dünyada petrol fiyatları 110 dolardan 55 dolara kadar geriledi. Türkiye’de benzin ve mazot da indirim üstüne indirim geliyor. Bursa’da taksi, dolmuş ve minibüslerde, Bursaray’da, otobüslerde hala bir indirim yok. Mesela taksi dolmuşlar 2,25 Tl. Neden 2 Tl’ ye inmiyor. Zam yapmaya gelince hiç vakit geçirilmiyor ama indirime gelince kimse oralı olmuyor. İndirim bekliyoruz.

Yusuf.

 

Güvercinler aç ve susuz

 

Metro Market yanında Fatih Güvercin “Sevenler”Derneği faaliyette. Burada yer alan kiralık kafeslerde bulunan güvercinler içler acısı halde. Çoğu bakımsız ve hasta. Ama en önemlisi kuşlar aç ve susuz bırakılmış vaziyette. Yetkilileri ve hayvan severleri ilgilenmeye davet ediyorum. Güvercinlerin yaşadığı ıstırabı videoya kaydettik. Ama izlemeye yürek lazım. Bu bakımdan iptal ettik. Öyle ki zavallı güvercinler açlık ve susuzluktan sanki ortada yem varmış gibi dönüp duruyorlar.

Bir grup hayvansever 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X