Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Araç sürücülerimiz sık sık eğitime tabi tutulmaktadır

Olay Gazetesi 26/1/2017 tarihli, Söz Sizde köşesinde, “Görükle’de Otobüs Hatlarının Güzergâhı Değişmeli” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
 

Uludağ Üniversitesi ile Görükle merkez güzergâhında 4/G ve 35/G No’lu otobüs hatları hizmet vermektedir. 4G hattı Zafer Caddesi’nden geçmektedir ve bu istikamete gidecek yolcuların 4G hattını kullanması gerekmektedir. 35/G hattı kullanıldığında hem Ocak Sokak  hem de Zafer Caddesi’ne yürüme mesafesindeki duraklar kullanılır. Otobüs hatlarının planlanmasında potansiyel yolcu sayısı, yolların yapısı ve müsaitliği ile eldeki araç sayısı en önemli etkenlerdir. Bir hattın uzun veya kısa olması o hattın verimli hale getirilmesi ile ilgilidir. Otobüs hatlarının düzenlenmesi UKOME Kurulu kararı ile oluşmakta ve yürürlüğe girmektedir.
 

Büyükşehir Belediyesi olarak, hem yasal prosedür hem de eğitime verdiğimiz önem gereği, araç sürücülerimiz sık aralıklarla eğitimlere tabi tutulmaktadır. Sürücülerimiz, yolculuk kuralları, halkla ilişkilerin temel kavramı ve nitelikleri ile öfke kontrolü ve stres yönetimi, uyulması gereken kurallar ve ilgili mevzuatlar hakkında düzenli olarak bilgilendirilmektedir. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Su sayaç okuma aylık olarak yapılmaktadır

 

Olay gazetesi 31/1/2017 tarihli, Söz Sizde Köşesi’nde, “Su Sayaçları Neden 1 Ay Geçtikten Sonra Okunuyor?” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
 

İlgili Genel Müdürlüğümüzde; su abonesi sayaç okuma ve faturalandırma işlemleri endeks okuma ve ödeme tarihleri iş programı çerçevesinde aylık olarak yürütülmektedir. Sayaç okuma ve iş programında, tatiller ve teknik sebeplerden dolayı sapmalar olabilmektedir. Kademeli tarife grubundaki mesken abonelerine; endeks okuma iş programında sapma olması durumunda günlük averaj uygulaması çerçevesinde 10m³/ 30 gün = 0,3333m³ /gün hesaplaması yapılarak 1. kademeye tekabül eden sarfiyat bulunmakta; 1. kademe ve 2. kademeye karşılık gelen sarfiyat üzerinden su bedeli tahakkuku oluşturulmaktadır. Bu itibarla kademeli tarife uygulaması nedeniyle abonelerimizin mağduriyete uğramasına mani olunmaktadır. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Bozulan kaldırım ekipler tarafından onarılmıştır

 

Olay gazetesi 28/1/2017 tarihli, Söz Sizde köşesinde, “Caddeye Asfalt Yapılırken Kaldırımları Bozdular” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

İlgili adresteki tamiratlar, bakım onarım ekiplerimiz tarafından yapılarak, sorun giderilmiştir. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X