Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Araçların kaldırım işgali çözüm bekliyor

Günay Bey merhaba. Gemlik’ten yazıyorum size. Burada Gazhane Caddesi’ne yeni asfalt yapıldı. Yetkililerimize bu konuda çok teşekkür ediyorum. Lakin, bu caddeye asfalt yapılmadan önce, çarşıya doğru olan kısmının sağ tarafına araç park etmesine izin verileceği ancak, sol tarafına yasak olacağı bizzat yetkililer tarafından çevrede bulunanlara söylenmişti. Asfalt yapıldı. Çok da güzel oldu. Ne var ki, bir-iki ay içinde araçlar, yasak olan tarafa yani sol tarafa araçlarını park etmeye başladılar. Yani vatandaş da yasak falan dinlemedi. Belediye’ye söylediğimizde ise, asfalta araç parkına karışamayacaklarını, sadece kaldırıma çıkan araçlara ceza yazılabileceğini söylediler.

Özetle, araçlar hem yasak olan tarafa, hem de kaldırıma, engelli yürüyüş yoluna kadar çıkıp park ediyorlar. Engelliler, kaldırımı kullanamayınca caddeden mi yürüsünler.

Yetkililerden ricamız, caddeye parkı engelleyemiyorlarsa herhalde böyle bir yetkileri yok anlaşılan, hiç olmazsa, kaldırım işgaline bir önlem almaları. Bunun için de park edilmesi yasak olan tarafa taş saksılar, duba (delinatör) veya beton mantar takılması gerekiyor. Araçlar da yol daraldığı için zor geçiyor. Bu konuda sizin de aracılığınızla yetkililerin ilgisini ve çözüm bulmasını bekliyoruz.

Saygılarımızla.

Rumuz: Gemlikli

 

15 gündür su yok kim çözer bunu?

 

Sayın Günay Bey, Otosansit 44. Blok ve 43. Blok bölgesine 15 gündür su verilmemektedir. Bununla ilgili olarak ise Otosansit yönetiminden tutun, Büyükşehir Belediyesi’ne, ordan da BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne kadar hiçbir kurum ilgilenmiyor. Vatandaş olarak ne genel ihtiyaçlarımızı giderebiliyoruz ne de yıkanıp temizlenebiliyoruz. Bakım mı yapılıyor, arıza mı var, bilmiyoruz. Yetkililerden rica ediyoruz lütfen sorunumuza bir çözüm bulunsun artık.

Saygılarımla.

Yusuf Kınacı

 

İnşaatta iş güvenliği önlemi yok

 

​İyi çalışmalar Günay Bey… Daha önce ilgili yerlere bir şikâyetimiz oldu ama dikkate alan olmadı. Sizin aracılığınızla yetkililere seslenmek ve sesimizi duyurmak istiyoruz. Osmangazi Yahşibey Mahallesi 11. Ara Sokak’ta yeni bir bina inşaatı var ve çevresinde hiç güvenlik önlemi yok file vb çekilmemiş anayolun dibinde olduğu için hayati tehlike yaratıyor. Yetkililerden ve ilgili birimlerden yardım istiyoruz, can güvenliğini tehlikeye atan bu durumun düzeltilmesini önlem alınmasını rica ediyoruz. Saygılarımla.

Mehmet Akın

 

İstasyonlardaki yürüyen merdivenler sürekli arızalı olur mu?

 

Bursaray istasyonlarında bazen dikkatimi çekiyor. Yürüyen merdivenler hiçbir uyarı olmadan ya çalışmıyor, ya da ARIZALI yazısı var. Bu merdivenlerin bakımı ve onarımı yapılamaz mı? Yaşlı ve engelli vatandaş zor durumda kalıyor. Yürüyen merdivenlerin sürekli çalışır durumda olması gerekmez mi? Yetkililerden rica ediyoruz, lütfen bu merdivenlerin ya bakımı ya da onarımı yapılsın. Saygılarımla.

Mağdur vatandaş

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X