Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Arızalarda `Bas-Konuş` kullanılabilir

26/10/2014 tarihli Olay Gazetesi’nde Söz Sizde köşesinde “Kestel hattında arıza eziyeti`    başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Bursaray trenlerindeki arıza sayısı benzer metro sistemlerinin çok altındadır. Arızalanan trenin Bursaray Bakım Merkezine çekilmesi sırasında tren seferleri bir süre için gecikmeli olarak yapılmıştır.
Arıza veya gecikmeler için yolcu bilgilendirme  sistemi bulunan tüm istasyonlarda anons yapılmaktır. 
Ayrıca trenlerdeki `Bas-Konuş` düğmesini kullanarak sürücüyle görüşmek mümkün olabilmekte, istasyonlardaki görevlilerden veya 4449916 Ulaşım Hattı görevlilerinden bilgi alınabilmektedir. 
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Belediyesi 
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü  
 
Kayapa` da ` hızlı araç` tehlkesi
 
Kayapa Mahallesi`nden Hasanağa beldesine giden epey geniş yolda sürücüler otobandaymış gibi  aşırı süratle araç kullanmaktalar. Güvenlik güçlerince de hiç bir uyarı, kontrol, ikaz  vs. bu yolda  yapılmamaktadır. 
Kayapa Mahallesi Tarım Şefliği karşısında dik bayırdan çok zor şartlarla, yorgun çıkan, yaşlı, özürlü, bebekli bayanlar ve diğer vatandaşlar Hasanağa beldesine giden ana yoldan karşıya geçip eczaneye ulaşmaya çalışmaktalar. Bu yüzden, çok büyük tehlikeler yaşamaktalar. Otoban zannettikleri bu yolda aracını yavaşlatmayan, yolun karşısına geçenlerin adeta üzerine gelen sürücüler için neden yasal işlem yapılmaz? 
Kayapa Mahallesi sağlık ocağı çıkış ve girişleri ile bu mıntıkadaki anayolda gerekli yasal önlemlerin alınmasını rica ederim. 
Kemal BAŞEREN   
 
Setbaşı` nda park için arsa bulunamadı
 
26/11/2014 tarihinde gazetenizin Söz Sizde köşesinde yayımlanan “Setbaşı`nda Oyun Parkı Sorunu” başlıklı, ilçemiz Setbaşı semti General Şükrü Naili Caddesi civarında oyun parkı eksikliğiyle alakalı Meltem İnci`ye ait şikayet, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzce incelenmiştir. 
Yapılan inceleme neticesinde söz konusu bölgede park yapımına uygun bir alan bulunmadığı tespit edilmiştir. Bu doğrultuda müdürlüğümüzce bir düzenleme yapılamamaktadır. 
Bilgilerinize sunarız. 
Yıldırım Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
 
Emlak vergisinden satıcı sorumlu
 
Köşenizde 28.11.2014 yayınlanan Ertuğrulkent`teki hisseli parselden emlak vergi borcu alınması şikayeti üzerine ilgili araştırma yapılmıştır. Emlak Vergisi Kanunu`nun 30.`uncu maddesi üzerine emlak vergisinin ödenmesinden satıcı sorumludur. Tapu alım satımlarında vergi ilişiği aranmaz. Geçmiş dönem vergileri ödenmemiş ise alıcı ödeyip, satıcıdan tahsil etmek hakkına sahiptir. Bahse konuda alıcılar adına tahahütte bulunan kişi ödeme yapmayınca verginin tahsilatı mirasçılardan yapılması gerekmektedir. Yazıda konu olan parselin vergi borcuyla ilgili olarak mirasçılar 6552 sayılı yasadan yararlanmak için 22.11.2014 tarihinde müracaat ederek hisseleri oranında ödemeyi kabul etmişlerdir. Belediyemiz ve ilgili personeller alıcı ve satıcı ilişkilerine hiçbir zaman karışmamaktadır.
Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X