Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Arkadan gelenleri engellemeyelim

Korupark gibi, Zafer Plaza gibi alışveriş merkezlerinde de yaptım aynı gözlemi. Yürüyen merdivenlerin olduğu Bursaray istanyonlarında da.

İnsanlar yan yana durarak arkadan gelen, muhtemelen acelesi olan vatandaşları engelliyorlar.

Bursalı hemşerilerimi bu sütunlar aracılığıyla uyarmak isterim:

Kaldırımlarda yan yana yürüyerek, başkalarının yürümesini zorlaştırmak, yürüyen merdivenlerde yan yana durarak, arkadan gelip geçecekleri engellemek görgü kurallarına aykırı.

Yürüsün-yürümesin bütün merdivenler tek sıra halinde kullanılmalı.

Hem iniş hem çıkış olarak kullanılan merdivenlerde, yayalar da araçlar gibi sağdan yürümeli. Aksi halde göğüs- göğüse muharebe manzaralarına tanık oluyoruz.

Uygarlık denilen şey, böyle basit detaylar değil mi zaten…

İbrahim Kılıç

 

Otopark ihtiyacı

 

Etkinlik sayısı giderek artan Merinos’taki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi civarında sağlıklı biçimde araç park etmek de giderek zorlaşıyor.

Özellikle büyük organizasyonlarda otopark sıkıntısı net biçimde kendini hissettirmekte.

Üstelik araçları koyacak yer bulmak bir yana, parkın yeşillikleri de kalabalık etkinliklerde bu sorundan nasibini almakta. Uluslararası çapta organizasyonların da artacağını düşünürsek bölgeye katlı bir otoparkın yapılması tüm kent ve katılımcılar adına büyük fayda getirecektir.

Hasan Göz

 

Kent Meydanı’ndan Ankara Yolu’na giriş

 

Kent Meydanı’nın Ankara Yolu’nun girişinde bir inşaat çalışması var. Hastane yapılıyor. Ancak hastane inşaatı, yolun bir kısmını daralttığı için, trafik sıkışıyor. O bölgenin zaten sıkışık olan trafiğini biraz daha içinden çıkılmaz hale getiriyor. O bölgeye, hastane yapılmasına nasıl izin verilir, anlayabilmiş değilim. O yoldan her gün geçenler, bu hastaneye inşaat ruhsatı verenleri anıyor. Yetkililer bunu biliyorlar mı? Bilmiyorlarsa bu yazıyla öğrensinler!

Bir vatandaş

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X