Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Asansörler daha modern olamaz mı?

Sayın Günay Yumruktay; köşenizde toplumu, insanlığı ilgilendiren konuları, sorun ve olumsuzlukları devamlı yayınlıyorsunuz. Sizin aracılığınızla vatandaş, yetkililere ulaşıyor ve hemen çözümleniyor veya gerekli ilgi ve alaka gösteriliyor sorunun çözümü için.

Aralıklarla yayınlarınızda engelli asansörü, metro asansörleri ve diğerleri hakkındaki sorunları yazmaktasınız. İlginize teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz günlerde metro asansöründe yaşadığım bir sorunu paylaşmak isterim sizinle. Belki yetkililere sesimiz ulaşır.

76 yaşlarındaki yakınıma yardımcı olmak için bazı yerlere gitmek istediğimizde İhsaniye Mahallesi metro istasyonundaki engelli asansörünün çalışmadığını gördüm ve üzüldüm. İlgili yetkililer yenilecek, düzenli bakımları yapılıyor diye hatta size cevap yazmışlardı.

Bu asansörler, tekerlekli sandalyede olan, güçsüz yaşlılar için çok büyük sıkıntı ve zorlukları da beraberinde getiriyor. Bu asansörü çağırmak için dış taraftaki çağırma butonuna çok uzun zaman basılması gerekiyor. Kanaatimce bunlar çok eski bir teknoloji. Bu asansörler sanki insan taşımak için değil de yük taşıma asansörü. Çalışan asansörlerin kapıları da tam kapanmıyor. Bizler gerek yaşlılar olarak gerekse engelliler bu asansörü kullanmak için bazen metrodaki görevlilerden yardım istemek durumunda kalıyoruz.

Yaşlılar ve engelliler konusunda oldukça hassas olduğunu bildiğimiz yetkililerimizden rica ediyorum. Bu yük asansörleri yerine daha zamana uygun, teknolojik, insan taşımak için üretilmiş asansörler koysanız istasyonlara siz yöneticilerimize müteşekkir olacağız. Saygılarımla.

Kemal Başeren

Okul yöneticileri daha hassas olmalı

İyi günler… Bizler çocukları Kestel’deki okullara giden bir grup veli olarak yadırgadığımız bir durumu paylaşmak ve yetkililerimize seslenmek istiyoruz.

Kestel’de Kale Mahallesi’ndeki Musa Coşkun Ortaokulu ile Kestel TOKİ’deki İsmail Özbek Ortaokulu’nda okul zilleri olarak siyasi içerikli müzikler çalınıyor.

Bu okullar devletimizin okulları, çocuklarımız bu devletin çocukları ve henüz ortaokul çağındalar.

Bir okulda neden siyasi içerikli, siyasi partilerin seçim şarkıları zil olarak çalınır ki? Anlamak mümkün değil.

Herkes aynı siyasi düşünceye sahip olmak zorunda değil.

Ülkemizin çok hassas bir dönemden geçtiği bilinciyle hareket etmesi gereken okul idarecileri birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğine küçücük çocuklara siyasi içerikli müzik dinletiyor, bu hoş bir şey değil.

Birbirimize daha saygılı ve hoşgörülü olmamız gerekiyor.

Bu zil sesi seçimini kim, neye göre belirliyor? Hiç mi bu ülkede farklı düşünen insanlar düşünülmez.

Sonuç olarak, bu okullardaki zil seslerinin standart okul ziline dönüştürülmesini istiyoruz.

Bir grup öğrenci velisi

Bursa’da yeni kimlik dağıtımı ne zaman?

Günay Bey, ben bir vatandaş olarak yetkililerimize sormak istiyorum. Bursamızda yeni çipli kimlik kartları ne zaman verilmeye başlanacak acaba? Bazen duyuyorum, başka illerde çeşitli bilgilendirilmeler yapılıyor. Bursa’da henüz herhangi bir bilgilendirme ve açıklama duymadım. Aracılığınızla yetkililerimize sormak istedim. Kamuoyunu bu konuda bilgilendirirlerse sevinirim. Saygılarımla.

Arif Kınık

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X