Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Asfalt kardan delik deşik oldu

Türkiye ve Bursa geçtiğimiz günlerde ağır bir kış geçirdi. Lodos, yağmur, kar derken her taraf etkilendi.

Keles’ten size yazıyorum.

Yollarımız aşırı kar yağışı öncesi de zaten çok iyi değildi.

Tuzlama zemini zaten bozuk olan ilçe yolumuzu iyice bozdu.

Ana asfalt üzerinde büyük büyük çukurlar oluştu. Ölümlü trafik kazaları yaşanmaması için kar yüzünden bozulan yolların elden geçirilmesi gerekiyor.

Karayolları yetkililerinin havaların ısındığı bugünlerde yolları tamir etmelerini bekliyoruz.

Keles yolu gerçekten bir faciaya yol açmadan onarılmalı. Sürücülerin Bursa-Keles arasında adeta bir cambaz gibi araç kullandığını hatırlatmak isterim.

Umarım sesimiz duyulur.

Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri kadar siyasetçilerimize de Keles yoluna sahip çıkmaları için çağrı yapıyorum.

Keles’ten bir yurttaş

 

Yollarımız karanlık

 

Kestel’de TOKİ konutlarının bulunduğu Esentepe Mahallesi’ne çıkan yoldaki lambalar yanmıyor. Yanmayan lambalar, Mandıras Deresi’nin üzerinde yer alan köprüden başlayıp konutlara kadar uzanıyor. UEDAŞ’tan rica ediyoruz. Şikâyetten ya da yazıp çizdikten sonra değil, ya da sadece bizim tarafımızda değil… Şehrin her yerindeki sokak lambaları düzenli olarak kontrol edilsin ekipler tarafından. Çünkü bu, güvenlik açısından da son derece önemli. Aydınlık yerde suç işlenmez örneğin, ama karanlık sokaklar pek çok şeye davetiye çıkarabilir. UEDAŞ’ın bu bilinçle konuya yaklaşacağına inanıyoruz.

Burak Kartalkaya

 

Emniyet’ten açıklama

 

17.02.2015 tarihli Olay gazetesinin, ‘Söz Sizde’ köşesinde yayımlanan ‘Kavşağa girerken araç park edilir mi?’ başlıklı köşe yazısı, İl Emniyet Müdürlüğümüzde incelenmiştir.

Ulubatlı Hasan Bulvarı (Ankara Yolu) Merinos istikametinden Gençosman Kavşağı istikameti yönünde Gençosman Kavşağı batçık yol ayrımı mevkiinde bulunan işyerleri nedeniyle sürücülerin alışveriş yapmak üzere duraklama veya park etmek suretiyle durdukları bunun da Gençosman Kavşağı(Kent Meydanı) istikametine giden araç trafiğini engellediği, zaman zaman trafik ekiplerimizce müdahalede bulunulmasına rağmen ekiplerimizin ayrılmaları sonucunda başka sürücüler tarafından park ihlallerinin yapıldığı gözlenmektedir. Park ihlallerinin yapıldığı yol üzerinde fiziki tedbirlerin alınarak araç parkının önlenmesi konusunda ilgili belediye başkanlığıyla gerekli yazışmalara başlanılmış olup, bu yönde denetim ve uygulamalarımız aralıksız devam etmektedir. Basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bursa Emniyet Müdürlüğü

Basın ve Halkla İlişkiler

Şube Müdürlüğü

 

Mudanya Yolu’nda araçları bekleyen büyük tehlike

 

Mudanya Yolu genişletilip yeniden yapıldığında çok sevindik. Gerçekten çok güzel bir yol oldu. Böyle bir yolda sürücülük yapmak keyif veriyor. Karayolları başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim. Ancak yolun güzellikleri yanında bir riski var. O risk araçlar için büyük tehlike.

Çünkü Mudanya’dan gelen araçlar Bademli Kavşağı’nda Migros’u geçerken yol hafif sola dönüyor ve yağışlı havalarda o orada yağmur suyu birikiyor.

Düşünün bu yoldan İstanbul’dan feribotla gelenler de geçiyorlar. Belli bir hızda olsa bile su birikintisini görmeden viraja giren araçlar savruluyor, orta refüje çıkma tehlikesi yaşıyor.

Ben mühendis değilim. Ama orada yapılması gereken belli. Virajın içinde suyun biriktiği yerde orta refüje bir delik açılsa su akıp gider, orada birikmez, araçlar için tehlike olmaz. Yol için teşekkür ettiğim ilgililerin dikkatine bu riski sunuyorum. Umarım bertaraf ederler.

Kerem CANKATAN

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X