Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Asfalta yama 2 aydır bekliyor

Anlaşılan o ki, Bütünşehir Yasası Büyükşehir Belediyelerinin iş hacmini kat kat artırdı. Bilindiği gibi bütün köyler mahalle oldu ve büyükşehir sınırları içine alındı. Dolayısıyla asfaltından içmesuyuna kadar bir çok hizmeti buradan talep etmeye başladı. Bu durum karşısında işler de zamanında yetişemez oldu. Çünkü benzer bir durumu bizler de yaşadık ve halen de yaşamaktayız.

Çırpan Mahallesi Altıparmak Sokak 39 nolu apartman sakinleriyiz. 2 ay önce kanalizasyon arızası sebebiyle BUSKİ binamızın önünü kazdı. Asfalt parasını peşin olarak almasına ve günde 3-5 kez gerek komşularımız gerekse mahalle muhtarımızın aramasına rağmen asfalta yama yapılmadı.

Muhtarımıza bunun nedenini sorduğumuzda BUSKİ’ den kendisine verilen cevabı aktardı. Güya BUSKİ işlerin yoğunluğundan dolayı zamanında problemlere el atamıyormuş. Üstelik en çabuk olması halinde bile 6 ayda ancak sıra geliyormuş. Buna göre biz iki ayı geçirdik. Şurada kaldı 4 ayımız. Artık bu süre içinde umarız asfalta yama işi halledilir.

Bu nasıl iştir, vatandaş işini takip ediyor, muhtar takip ediyor ama problem devam ediyor. İşlere yetişememek mazeret mi? Böyle bir şey gerçekten söz konusu ile eleman alsınlar, teknik cihazlarını takviye etsinler.

Savaş ÇAKMAK

Süleyman SERBEST

 

Tarihi kilise onarıma muhtaç

 

Karacabey Çamlıca Mahallesi (Köyü) Bursa’ ya 55 kilometre mesafede, güzel doğasına rağmen nüfusunun çoğunluğu tarafından terk edilmiş. Buradan ayrılanlar Bursa’ ya yerleşmiş. Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinin gelmeye başlamasıyla mahallede yeniden bir canlanma gözlenmekte. Şimdi betonarme yapılar yapılmaya başlanmış. Kerpiç evler terk edildiğinden kimisi yıkılmış, sağlam olanların ise bir kısmında yaşam devam etmekte.

Çamlıca, muhacırların yerleştiği ve mübadele ile değişim yapılan bir yerleşim alanı. Burada dikkat çekici tarihi bir yapı mevcut. Harabeye dönmüş olan kilise kalıntısı. Bu güne kadar çeşitli olumsuzluklara karşı direnerek tamamen yok olmamaya çalışmakta.

Bursa’ da yaşayan Çamlıcalılar tarafından düzenlenen bir gezi ile yöreyi tanıma imkanı buldum. Herkesin ortak beklentisi bu kiliseye resmi kurumların el atarak restore etmesi. Bu şekilde yabancı turistlerin yolunun bu yöreye de düşeceğine inanıyorlar. Kilise kalıntısının ayağa kaldırılması konusunda çalışmalar olacağı duyulmuş. Çamlıcalıların ortak beklentisi bu çalışmaların başlamasında.

Kemal BAŞEREN

 

Kestel etabınde eksik işler gideriliyor

 

Olay Gazetesi 28/04/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, 7 istasyonda saatler hep 12.00′ yi gösteriyor” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Bursaray Kestel etabı elektrifikasyon ve haberleşme işleri ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X