Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Atama bekleyen öğretmenler

Bizler Atatürk`ün “Yeni nesil sizlerin eseri olacak“dediği öğretmenleriz. Lakin yaşadıklarımızla ve de bize yaşatılanlarla kendimize hayrımız kalmadı. Senelerce dershanede üniversiteye hazırlandık, ardından eğitim fakültesine gittik, mezun olduk,  bir türlü atanamadık. Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunuyum. 29 bin mezun var, alınan kişi sadece 700 ! Madem böyle niye üniversite açıyorsunuz! Devletten 7 bin Türk Lirası öğrenim kredisi aldık. Ödeyemeyince borç 15 bin Türk Lirası oldu. Devletin güya öğretmen ihtiyacı yok. Madem öyle vekil öğretmen niye alıyor vaya tabiri caizse taşeron işçi ?! M.E.B` e başvuruyorum, köy okuluna sınıf öğretmeni olarak veriyor beni. Allahını seven biri söylesin, bir sosyal bilgiler öğretmeni ilkokul çocuğunu nasıl yetiştirsin, ben bunun eğitimini mi aldım? Bu şu demek mi oluyor: Köy çocuğu okumasın! Senelerce eğitim fakültesinde formasyon aldık, şimdi Fen Edebiyat Fakültesi mezunlarına 5 ayda üniversitelerde belli bir ücret karşılığında formasyon veriliyor. Biz bunun için mi okuduk?! Bu adaletsizliğe kim ne zaman dur diyecek? Eğitim sistemi ne zaman düzelecek? Kaç işsiz öğretmenin canına kıydığını biliyor musunuz? Dershaneler yaşı 30` a dayanmış, evinde çocuğu bekleyen, ataması yapılmayan işsiz öğretmenlerle doldu taştı! Sesimizi duyun…
Atanamayanlar adına
Burak SERPEK
 
Çekirge` nin kronik dertleri
 
 
Köşenizde çıkan Selvili Cadde ve Kamil Sokak şikayetlerini yazan beyefendiye şükranlarımı sunarım. Ama Çekirge semtinin cadde ve bir çok sokakları da aynı durumda. Asfalt deseniz yama üstüne yama. Çukurlar mı dersiniz, lüzumsuz çıkmaz sokaklar mı dersiniz. Oysa ki buraları açılsa trafik problemleri çözülür, çoçuklarımız için yeşil alanlar oluşabilir.
20 seneye yakındır bu semtte oturmama rağmen hiç bir çalışma yapılmadığını gözlemlemiş bulunmaktayım, Yeni muhtarımız da dahil şikayetlerimizi söylediğimizde gerekli başvuruları yaptıklarını ama ellerinden bu kadarının geldiğini söylemekte
Ben de buradan başta belediye olmak üzere ilgili ve yetkili kurumlara, kişilere seslenerek yapılacak olan ve eksik kalan bütün işlerin bir an önce yapılmasını istiyorum. Saygılarımla.
Semt sakini
 
SGK önünde tehlike
 
İnönü Caddesi SGK binası önünde otobüs bekleyen vatandaşlar duraktan otobüse binmek için tramvay yolunu geçip otobüse ulaşabiliyorlar. Tramvay yolunu kullanan araçlar ise hızlı ve yol onlarınmış edasındalar. Bu duruma bir çözüm bulunması gerekiyor.
Tehlikenin önüne geçebilmek için tek çare otobüslerin tramvay yolunda bulunan durağa sıfır şekilde yanaşması sağlanmalıdır. Tramvay yoluna girme yasağına kimse uymuyor. İşin garip tarafı da bu yasağın takipçisi bile yok. Bir kaza yaşanmadan, vatandaşların canı yanmadan tedbir alınmalı ve hemen uygulamaya geçilmelidir.
Ş. S.
 
TOKİ` mi sürgün kampı mı
 
 
Defalarca  konu yazıldı ilgili yerlere  iletildi ama Gürsu Dışkaya`da sorunlar çözülmedi. TOKİ konutlarında oturan insanlar sanki sürgün kampında yaşıyormuş gibi davranılmakta.  Yönetimin toplamış olduğu yaklasık 1,5 milyon TL  Fakat kış gelmesıne rağmen  doğalgaz yok. Minik çocuklar hastalanmkta , insanlar  ulaşım zorluğu cekmekte. O kadar uğraştık, çabaladık, yazdık, çizdik ama kimselere derdınıizi  anlatamadık. Bizde mi Surıyeli, Iraklı olalım. Oralardan gelip iyi hizmet görelim.  Bu ülkenin insanlarına bu yakışmıyor. Lütfen kar yağmadan doğalgaz açılmalı, belediye otobüsü konmalı, eksik altyapı giderilmeli. 1 ay aidat gecikince faizle alınması bilen  TOKİ hizmette nerede?
Senol SOLMAZ

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X