Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Atanmayan öğretmenler müjde bekliyor

Bizler 2014 KPSS sınavından beri atama için umutla, sabırla bekleyen öğretmenleriz. Büyük emeklerle elde ettiğimiz bu puanlarla atanamadık. Bu puan bir çok devlet kurumunun bünyesine girmek için yeterli iken öğretmen olmaya yetmemesi başta ailelerimiz olmak üzere hepimizi derinden üzmekte. Düşünüyoruz ve soruyoruz; bin bir emekle hazırlandığımız KPSS sınavından yüksek puan almamıza rağmen atamamız yapılmadıysa biz sevdiğimiz, hayalini kurduğumuz meslek olan öğretmenlik için daha ne yapabiliriz?

Lütfen, bir umut Eylül’den bu yana hükümetimizi takip ediyor bu emeklerimizin karşılığını alacağımız atama müjdesinin gelmesini bekliyoruz. Köşenizin de bu konudaki hassasiyetine ve anlayışınıza güvenerek bu halimizi izhar ediyoruz. Sayın yetkililer, Lütfen nisan ayında 40 bin öğretmen ataması müjdesini verin. Bizlerin tekrar hayata sarılmasına, hayallerimize kavuşmamıza fırsat tanıyın.

Ataması yapılmayan 330 bin öğretmen içindeyiz. Ve umutla beklediğimiz nisanda öğretmen ataması müjdesini vererek bizlerin solan hayallerine, kırılan umutlarına bir çare olun. Değerli yetkililer biz öğretmenler ve ailelerimiz sizlerden gelecek bir haber için gece gündüz dua ederek çevremizdeki yetkilere ulaşıp size mesajımızı ileterek sabır ve azimle bekliyoruz. Lütfen sesimize müjdenizle karşılık verin.

Bu sebeple köşenizden beklentimiz de geleceğe daha güvenle bakan bireyler yetiştirebilmemiz için her zaman ki gibi yine sesimiz olmasıdır.

Saygılarımızla.

Merve DEBBAĞ

Tuğba AKAY

 

Müteahhit borç takınca 6 dairenin suyu kesildi

 

Gürsu Kurtuluş Mahallesi Çakır Sokak No 4′ te 1 nolu daireyi 8 ay önce satın aldım. Yeni bina, tapumuz var, elektrik ve doğalgaz abonesi olduk ancak su aboneliğimiz olmadı. Bunun gerekçesi olarak inşaat sırasında kullanılan şantiye suyunun bedeli 6 bin TL’ nin müteahhit Sinan Çelik tarafından BUSKİ’ ye ödenmemesi gösterildi.

Müteahhit bize önceden vaadine rağmen 6 daireli bina için oturma izin belgesini de almadı. Su abonesi olamadığımız için bu süre içinde şantiye suyu aboneliğinden yararlanıp ihtiyacımızı karşılıyorduk. Bu da kesildi. Gelen ekip dışarıdaki boruyu iptal etti, 6 daire susuz kaldı. Çoluk çocuk perişan olduk. Geçen çarşamba gününden bu yana içme suyumuz yok. Sıkıntımız anlatılacak gibi değil. Müteahhit telefonlarımıza çıkmıyor. BUSKİ ise bizi muhatap almıyor. BUSKİ’ den rica ediyoruz: Bizler kandırıldık, mağdur olduk. Hiç olmazsa susuz kalmayalım. İstenirse bir çare veya çözüm bulunabilir.

Mahmut PAÇAL

 

Bozuk yola otobüs girmiyor

 

Güneştepe Mahallesi Meşe-Kamelya ve Çamlık Caddesi’ ne giren otobüsümüz1 haftadan bu yana Çamlık Caddesi’ ndeki asfalt bozuk olduğu için girmemektedir. Belediyemiz 15 günden bu yana bu caddenin asfaltını yapmamaktadır.

Burası koskoca bir mahalledir. Binlerce insan mağdur durumdadır. Yetkililer hiçbir açıklama yapmıyor. Kaderine terk edilmiş bir durumdayız. Mahallemizde yaşlı ve çocuk nüfusu çok. Tahmini 1 km. fazladan yol yürüyoruz. Lütfen yetkililer duysun sesimizi. Saygılarımla. Semt sakinleri adına.

Yılmaz BULUT

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X