Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Atatürk Caddesi’nde denetimler düzenli olarak yapılmaktadır

Köşe Yazısını Dinle

Sayın Günay Yumruktay, Olay gazetesinin 2 Şubat 2021 tarihinde yayımlanan “Dilenciler vatandaşı da esnafı da rahatsız ediyor” başlıklı köşe yazısı kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

Zabıta Daire Başkanlığımızın denetim çalışmaları, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu ve Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümleri kapsamında Belediyemiz sorumluluğunda bulunan bölgelerde 24 saat esasına göre planlanmaktadır.

Köşe yazısına konu olan Atatürk Caddesi’nde; her gün 08.00- 23.30 saatleri arasında bölge ekipleri, ilaveten 12.00-24.00 saatleri arasında mobil ekiplerimiz ve 24.00-08.00 saatleri arasında da nöbetçi ekiplerimizce Zabıta denetimleri yapılmaktadır. Belirtilen caddede, hazırlanan planlar doğrultusunda, 1.11.2020-31.1.2021 tarihleri arasında yapılan 322 denetimde; 165 dilenci bölgeden uzaklaştırılmış, 15 dilencinin mendil ve paraları müsadere edilmiş ve irat kaydedilmiş, 2 dilenci hakkında da idari yaptırım karar tutanağı tanzim edilmiştir.

Anılan bölgede şikâyet üzerine denetimlerimiz yapılmış, tespit edilen dilenciler uzaklaştırılmıştır.

Ayrıca bölge, Acemler mevkiinde bulunan nöbetçi amirliğimizce 24 saat izlenmekte, şikâyete konu olan uygunsuz durumlara müdahale edilmektedir.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı

 

Yeni asfaltlanan yol tekrar kazıldı

Yıldırım ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi’nde geçtiğimiz yaz Büyükşehir Belediyemiz çok güzel bir hizmetle yolları asfaltladı. Köstebek yuvasına dönen yollarımız çok güzel olmuştu.

Ancak, bir süre önce bu yol kazıldı ve kazılan yer mıcırla kapatıldı. Yağan yağmurlar ve karla bu mıcırlar yollara saçıldı. Araçlara zarar vermeye başladı.

Büyükşehir Belediyemizin bir an önce yeniden asfalt yapmasını rica ediyoruz. Saygılarımla.

Kadir Subaşı

 

Dikkat! Nilüfer’de su kesintisi

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler 1.Bölge Daire Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Nilüfer ilçesi, Karaman Mahallesi Mudanya Yolu Caddesi, İzmiryolu Caddesi, Kültür Caddesi ile Nedim Öztan İlkokulu arasında kalan bölgede ve civarında 9 Şubat 2021 tarihinde 10.00 – 18.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacaktır.

Vatandaşların tedbirli olması rica olunur.

Büyükşehir Belediyesi

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X