Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Atatürk Caddesi’ndeki ağaçları koruyalım

Bursa’da çevre düzenlemesi” kapsamında ağaç diplerine beton dökülmeye devam ediliyor.

“Cumhuriyet alanımızdan (Heykelönü) Setbaşı Köprüsü’ne kadar olan cadde kaldırımlarında sıra sıra ağaçlar var. Hatta bu ağaçların bir kısmı tarihi ağaç hükmünde. Ağaçlar yakıcı yaz güneşinde biraz nefes almamızı sağlıyor. Caddemize de yemyeşil bir güzellik, serinlik ve gölge kazandırıyor.

Fakat caddedeki bazı mağaza sahipleri için vitrinleri gözüksün diye ‘ağaçlardan bazılarını resmen kırdılar, köklerine ilaçlı su döküp kuruttular’ diye üzüntü veren konular ileri sürülüyor..

Eğer bu gerçekten doğru ise insafsızca kurutulan ağaçların sayısı 6-7’yi buldu. Kırılan, kurutulan ağaçların dikildiği yerlere de beton döküldü.

Yazıktır günahtır. Ha bir ağacı katletmişsin, ha bir cinayet işlemişsin. Arada fark yok sanırım.

Bu kuruyan, kesilen ağaçların yerine yeni fidanlar dikilmesini rica ediyorum. Ağaçların çevresine esnafın bıraktığı görsel malzemeler temizlensin, ağaçlar tekrar havayla, suyla buluşsun.

Yeşil Bursa’nın yeşil güzelliklerini kimsenin ortadan kaldırmaya hakkı yoktur.

Büyükşehir Belediyemizin bu konuda ne kadar hassas olduğunu biliyorum. İnanıyorum ki, bu konuya da hassasiyetle çözüm bulacaklardır.

Saygılarımla.

Kemal BAŞEREN

 

 

Tahıl Han’da esnaf durumdan rahatsız

Fotoğrafta görülen Tahıl Han’ın tuvaleti. Maalesef bu tuvaleti ne Han esnafı kullanabiliyor, ne de çevreden geçen vatandaşlar. Sular akmıyor. İçeri girilebilecek gibi değil. Pislik cabası. İlgililerden rica ediyoruz. Lütfen bu konuya bir el atsınlar.

İsmini vermek istemeyen bir okur

 

23 Nisan Mahallesi okul istiyor

Şehrimizin değerli yetkilileri, 23 Nisan Mahallesi hızla büyüyen bir mahalledir. Okul ve tüm sosyal tesis alanları projelerde yer almaktadır. Mahallemizde acil olarak bir ilköğretim okuluna ihtiyacımız vardır. Sizlerden ricamız bu konuyla ilgili olarak ilgilenmeniz. Mahallemizdeki projelerin bir an önce hayata geçirilmesi.

Mahalle sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X