Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Aydınlatma ve kaldırım unutuldu!

Bir mahalle düşünün ki, daha önce köşenizde belirttiğiniz gibi, çöp toplama dışında hiçbir hizmete henüz kavuşmuş değil. Nilüfer` de yeni oluşan  23 Nisan Mahallesi`nden söz ediyoruz. Bir takım ihtiyaçların ( park ve spor alanları) vatandaşlara ait hisseli yerlerden dolayı yerine gelmediğini öğrendik. O zaman devlete düşen görev buralarda acilen kamulaştırmaya gitmesidir.
Hisseli yer gibi bir problemi olmayan başka hizmet eksiklikleri ise bir an önce yerine getirilmelidir.  Özellikle aydınlatma ve kaldırım konusunda Büyükşehir ve Nilüfer Belediyesi ile UEDEŞ` a defalarca başvuru yapılmasına rağmen hiçbir ilerleme kaydedilmemiştir.
 
 
 
Gece vakti, mahalleden Küçük Sanayi metrosuna gidip-gelmek, aydınlatma ve kaldırım (Yunus Emre ve Köroğlu Caddelerinde) olmadığından hem yayalar hem de sürücüler için ciddi riskler taşımaktadır.
Ricamız, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadan acilen aydınlatma ve kaldırım sorunlarının ilgili kurumlar tarafından çözülmesidir.
Taleplerimiz tamamıyla insani ve her vatandaşın sahip olması gereken haklarla ilgilidir. İlgili taleplerimizin köşenizde yetkililere duyurulmasını sağlarsanız memnun oluruz.
Mahalle Sakinleri
 
Yeni kimlikler için 18 TL çok değil mi?
 
‘Çipli Kimlik Kartı’yla birlikte, 1976 yılından beri hayatımızda olan mavi ve pembe nüfus cüzdanları geçerliliğini yitiriyor. 10 yıl kullanım süresi olan yeni kimlik kartları ile vatandaştan talep edilecek ücret üzerinde yetkililerin bir kez daha düşünmesi gerekiyor. Aksi halde devlet, vatandaşa hizmet görevini ihlal edecektir. Nasıl ki  her vatandaşın vergi emek gibi bir gevi var ise devletin de vatandaşa hizmet etme gevi vardır.
Vatandaşı gelir kapısı olarak gören bu tür uygulamalara artık son verilmelidir. Yeni kimlik kartları in verilecek olan 18 TL’lik bedel birçok vatandaşın bütçesini zorlayacağı in kaldırılmalıdır. Maliyeti 3 TL olan kimliklerin 3 katı fazlasına verilmesi sosyal devlet ilkesine de aykırılık taşımaktadır.  Siyasilerimizin konuya el atarak vatandaş lehine karar ıkaracaklarını umuyoruz.
Mücahit AVCI
 
 
Talepler Proje Kurulu` nda
 
 
09/09/2014 tarihli Olay Gazetesi’nde Söz Sizde köşesinde “Öğrencilerin ulaşım çilesi “ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Tüm lastik tekerlekli araçların sefer saatleri ve güzergahları yolcu yoğunluklarına göre, bütünleşik bilet sisteminden alınan veriler doğrultusunda Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü tarafından işletme saatleri dikkate alınarak belirlenmektedir.
Toplu taşımada daha iyi hizmet vermek adına Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve Burulaş tarafından oluşturulan Proje Koordinasyon Merkezi otobüs hatlarını ve gelen talepleri belirli aralıklarla değerlendirmektedir. Konu Proje Koordinasyon Merkezi’ne iletilmiştir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü
 
 
Geçişe engele ceza kesildi
 
 
12/10/2014 tarihinde gazetenizin Söz Sizde köşesinde yayımlanan “Masalar Geçişe Engel” konulu şikayet  Zabıta Müdürlüğü`nce tetkik edilmiştir.
Yapılan tetkik neticesinde ilçemiz Duaçınarı Mahallesi Bedir Sokak, Yavuzselim Mahallesi Su Deposu Caddesi ve Yavuzselim Mahallesi Yılmaz Sokak`ta bulunan kahvehane ve çay ocağı iş yeri sahipleri hakkında 5326 Sayılı Kanun kapsamında gerekli yasal işlem yapılmıştır.
Bilgilerinize sunarız.
Yıldırım Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X