Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Ayvalı Dere 2016 programında

​Olay Gazetesi 10/6/2016 tarihli Söz Sizde köşesinde, “Ayvalı Deresi ıslah çalışması ne durumda” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Ayvalı Dere ıslah çalışmaları 2016 yılında programa alınmış, İzmir Yolu ile Ayvalı Dere’nin, Nilüfer Deresi bağlantısını sağlayan noktadaki 10 km.’lik güzergâh ıslah projesi tamamlanmış ve uygulamasına da 2016 yılında başlanmıştır.

Bursa’daki tüm derelerin debi değerlerinin DSİ Genel Müdürlüğü’nce tekrar güncellenmesi sebebi ile onaylı projeler tekrar DSİ görüşüne sorulmuştur.

Belediyemizce, onaylı DSİ ıslah projesine bağlı kalınarak yeni yapılan Özlüce Köprüsü’nden başlayıp İzmir Yolu bağlantısına kadar dere kenarı peyzaj projesi hazırlanmaktadır. Proje kapsamında yürüyüş yolu, otopark alanları, dinlenme alanları, bulunacak şekilde proje hazırlanmaktadır. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

 

Haksız yere ceza yediğimi düşünüyorum

 

Merhabalar, 15.6.2016 tarihli yazınızda bir vatandaşımızın yazısını okudum. Çekirge yolunda, stadın yan kısmındaki yoldaki otopark probleminden şikâyetçi kendisi ve haksız bir ceza yemiş fikrimce. Çünkü aynı şey benim de başıma geldi. Ben de banka işlemim için 10 dk. kaldırıma aracımı bıraktım ve döndüğümde Zabıta tarafından ceza yediğimi gördüm. Evet, belki kaldırıma park etmek hata bunun farkındayım ve cezama razı oldum. Ancak o günün akşamı gördüğüm olayla şoke oldum, aynı yoldan tekrar akşam saatlerinde geçerken o bölgede bulunan lokal binasının önünde önemli kişilerin lüks araçların hepsi kaldırımdaydı ve yayalara yürüyecek yer bile yoktu.

E haliyle insan gayriihtiyarı bozuluyor bu duruma. Umarım bu haksız uygulamaya yetkililer bir son verir. Saygılarımla.

Melih UYANIKLAR

 

 

Firma yetkilileri gerekli hassasiyet için uyarıldı

 

16/6/2016 tarihli köşenizde yayımlanan “Şu yıkım işi ramazandan sonra yapılamaz mı?” başlıklı, Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bulunan lojmanların yıkım işlerinin ramazandan sonra yapılmasını talep eden okur şikâyeti incelenmiştir.

Belediyemiz Zabıta Yönetmeliği’nin ilgili maddelerinde; resmi tatil ve hafta tatili günlerinde gürültülü çalışma yapılması ile iş günlerinde saat 22.00’den sonra gürültü çıkaran alet ve makinelerle çalışma yapılması yasaklanmıştır. Yapılan incelemede ilgili firmanın mesai saatleri dışında faaliyet göstermediği tespit edilmiş olmasına rağmen konuya ilişkin firma yetkililerine gerekli uyarılar yapılmıştır.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X