Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

‘AYVALI DERESİ’NE ISLAH ÇALIŞMASI BEKLİYORUZ’ Mahalle sakinlerinin ‘hobi bahçesi’ rahatsızlığı

Köşe Yazısını Dinle

Sayın Günay Yumruktay, Nilüfer ilçesi Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde Ayvalı Deresi kenarına yapılan “Hobi Bahçesi” diğer adıyla ‘Bostan” (ismi bile yazılmış Taşkent olarak) nezih bir yerleşim yerinde tam da sitelerin ortasında çok çirkin bir görüntüye sebep olmaktadır.

Hobi bahçeleri genellikle sitelerin arasında değil, kırsal alanlarda yapılmaktadır ve doğrusu da budur.

Ayvalı Deresi kenarı mahalle sakinlerimizin, özellikle pandemi döneminde, güzel havalarda faydalandığı oturup dinlendiği bir yerdir. Havaların ısınmasıyla da yine aynı şekilde kullanılacakken hobi bahçesine dönüştürülüp, bostan olarak kullanıma tahsis edilmesini mahalle sakinleri olarak kabul etmemekteyiz. Ayrıca Ayvalı Deresi’nde yaşayan yaban ördekleri, kaplumbağalar, su gereksinimini dereden sağlayan sokak hayvanlarının da yaşam alanına kast edilmiştir. Çünkü belediye bu hobi bahçesine su vermeyeceğinden dolayı, sulama için deremizi kullanacaklardır.

Zaten yıllardır sivrisinek ve kara sinek ilaçlaması yapıldığı halde yine de çözüm olmamaktadır.

İnsanlar bahçelerini ekmeye başladıkça, koku, çöp, sinek bizleri çok rahatsız edecektir.

Yıllarca Ayvalı Deresi için ıslah çalışması beklerken ve bununla ilgili bir çalışma ya da bizlere bir açıklama yapılmazken dere çevresinin bu şekilde kullanılmasına anlam verememekteyiz.

Konuyla ilgili rahatsızlığımı ve şikâyetlerimizi ilgili mercilere iletmeye devam edeceğiz.

Söz Sizde köşesi aracılığıyla da sesimizin duyulmasını, Yüzüncü Yıl Mahallesi sakinleri olarak bu konuya acilen bir çözüm ve açıklama beklemekteyiz.

Saygılarımızla.

Yüzüncü Yıl Mahalle sakinleri

Üçevler Mahalle Parkı’nın 6 aydır tabelası var kendi yok

Sayın Başkanımızın ilan ettiği Üçevler Mahalle Parkı yapılacağı belirtilen alanda şu ana kadar herhangi bir gelişme yok.

Ne zaman yapılması planlanmaktadır, şu an hangi aşamadadır?

Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bir yanıt beklemekteyiz.

Ahmet Küçük

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X