Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bakımsız yolların şakülü kaymış

Nilüfer İlçesi Üçevler Mahallesi`nde oturmaktayım. İşyerim de Beşevler` de. Gazetenizde Sayın Bozbey` in `Nilüfer Türkiye`ye örnek olmalı` yolunda sözlerini okuduktan sonra içimden “ Bu asfaltı bozuk yolllarıyla mı Nilüfer örnek olacak” dedim.  İlgili yasaya göre, caddelerin ve ana arterlerin yapımından, bakımından, asfaltından Büyükşehir Belediyesi sorumlu.
İnanın sadece Nilüfer` in değil Bursa` nın yolları o kadar bozuk ki anlatamam. Hem otomobil hem de motosiklet kullanıcısıyım. Otomobille hadi neyse de motosikletle çok sefer kaza tehlikesi atlattım. Sırf bozuk yollardan dolayı. Bu yollar yüzünden araçlarıma yaptırdığım lastik ve ön takım masraflarını geçtim. Şu an canımı düşünüyorum.
 
 
 
Fotoğrafta görülen Beşevler Caddesi ile Bilginler Caddesi` ni motosikletle bir gezin. O zaman durumun vahimliğini anlarsınız. Yıllardır el atılmayan, bakımdan geçmeyen bu caddelerin bir başka sorunu da logar kapakları. Öyle ki Logar kapaklarının biri yukarıda biri aşağıda.
 
Ben inşaat sektöründe çalışıyorum. Bizim sektörde şakül diye kullandığımız bir terim var. Olması gereken düşeyden sapmak, yamulmak anlamındadır. İşte Bursa` nın yollarının şakülü kayık. Ben iş icabı çok şehre gittim, gezdim. Yolları bu kadar kötü bir başka yer görmedim.
Yusuf METİN
 
Su deposunda baz istasyonu
 
 
 
Çekirge Süleyman Sokağın sonunda Orman Sokağın altındaki su deposunun içinde ağaçların arasında baz istasyonu kurulmuş. Bu depo Çekirge ve Kükürtlü Mahallelerinde vatandaşların kullandığı suların dağılım yeri .
Baz istasyonunun yaydığı dalgalar depodaki suları bozarak ileride suyu kullanan vatandaşları kanser   tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığında bunun sorumlusu kim olacaktır. BUSKİ su depolarına baz istasyonu kurduracağına; mahallemizdeki defalarca şikayet etmemize rağmen ağzına kadar tıkalı olan ve tam 1 yıldır temizlenmeyen rögarları temizlesin.
Sokaklardan 5 dakika yağmur yağınca seller akıyor. Altyapı sıfır. Sonuç olarak mahallemize baz istasyonu istemiyoruz.
Semt sakinleri
 
Sağlık ocağında ısınma sorunu
 
 
Kestel TOKİ` deki sağlık ocağında bir problem var ve doğalgaz kullanılamıyor. Burada aile hekimliği uygulaması başladı ve personel bir süredir ısınma sorununu elektrikli cihazla halletmeye çalışıyor. Bu sorun Kestel Belediyesi`ne iletilmiş ancak şu ana kadar halledilmemiş. Mahallede oturan biz vatandaşları da yakından ilgilendiren bu sorun sıkıntı verici. Zira orada personelin yanısıra hastalar da var. Ayrıca aynı binada Kestel Belediyesi`ne bağlı kurs merkezinde de kursiyerler ders görüyor. Dolayısıyla onlar da ısınma sorunuyla karşı karşıyalar. Şu anda havalar iyi, ancak soğuması an meselesi. Sorunun  acil olarak çözülmesini bekliyoruz.
Esentepe Mah. Sakinleri
 
 
Tapu`da vatandaş ücretli otoparka
 
 
Yıldırım İlçesine yapılan Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü` nün  arka tarafında kalan otoparkı vatantaşlar daha önce ücretsiz olarak kullanıyordu. Bu hafta gittiğimizde kapanmış gördük. Sadece personelin tüplü arabaları oraya park ediyor.  Alttaki otaparka da personelin dizel arabaları. Vatantaş da yandaki ücretli otoparka. Personelin 3-5 aracı için koca otopark boş dururken, tapu işlemleri için gelen vatandaşların ücretli otoparka gönderilmesi sizce bu adalet mi?
Ziya ALBAS

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X