Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Balat’ta piknik ve mangal neden yasaklandı?

Yaklaşık 25 yıldır Balat Mahallesi’nde yaşayan biri olarak sizden ricam olacak.

Mahallemiz sınırları içinde bulunan Balat piknik alanında yıllardır piknik ve tabii ki mangal yapmaktaydık. Ta ki piknik alanı Nilüfer Belediyesi’ne geçene kadar.

Şu an yürüyüş yapmak, koşu yapmak ve hatta atla gezmek serbest ama mangal yapmak yasak.

Giriş kapısında güvenlik duruyor ve mangal yasak diyor, birtakım kişilerin mangaldan rahatsız olduğunu söylüyor.

Benim anladığım oradaki güvenlik elemanı, mangal yapılmasın diye bekliyor.

Yıllardır biz burada mangal yapıyorduk, kimse de rahatsız olmuyor, şikâyetçi olmuyordu.

Burası halka açık bir yer değil mi? Halkın piknik yapma hakkı niye engelleniyor anlayamıyorum. Hürriyet’teki Ziraat Ormanı’nda, parkında yani şehrin merkezinde mangal yapılıyor, kimse rahatsız olmuyor da, Balat’ta niye yasak oluyor!

Nilüfer Belediyesi’nden bir açıklama bekliyor ve çözüm üretmesini rica ediyoruz. “Gülümseyin Nilüfer’desiniz” sloganı lafta kalmasın. Sonuçta bizler de Nilüferliyiz.

Saygılar.

Engin Coşkun

 

Bebek arabalarının sorumluluğu ebeveynlerdedir
 

Olay gazetesi 9/3/2017 tarihli, Söz Sizde köşesinde, “Otobüslere Bebek Arabasıyla Binmek Sorun Oluşturuyor” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Toplutaşıma araçlarında ebeveynlerin tercihine göre bebek arabası açık şekilde seyahat edilebilir. Toplutaşıma Araçları Yolculuk Kuralları madde 11 gereğince araçlarda kapatılmayan bebek arabalarının sorumluluğu ebeveynlerindir. BURULAŞ sürücüleri, yolcularla olan diyaloglarını nezaket çerçevesi içinde yürütmek, doğru bilgi vermek ve tartışmaya girmemek konularında sürekli olarak uyarılmakta, düzenli olarak halkla ilişkiler eğitimleri verilmektedir. BURULAŞ ile kiralık ve ilçe araçlarının çalıştığı 131 hatta toplam 353 adet alçak tabanlı ve engelli rampası bulunan araç dönüşümlü olarak hizmet vermektedir.  Özel halk otobüsleri de eski otobüslerini engelli rampası bulunan alçak tabanlı otobüslerle değişim sürecindedir. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X