Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Barış Manço Kültür Merkezi

Köşe Yazısını Dinle

Yıldırım’ın en gözde mekânlarından Barış Manço Kültür Merkezi… Kültür aktiviteleri yapılması amacıyla Sayın Cüneyt Karlık zamanında temeli atılıp, döneminde inşaatın yüzde 5-7’si tamamlanan, sonrasında Sayın Ramazan Altunöz döneminde inşaatı bitirilen ve Sayın Özgen Keskin döneminde tiyatro koltukları, sahne düzenlemeleri gibi küçük eksikliklerin tamamlanmasıyla açılışı yapılan Barış Manço Kültür Merkezi uzun süredir Yıldırımlılara hizmet vermekte.

Son olarak da Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın Oktay Yılmaz’ın gayretleriyle, burada uyumayan kütüphane yapılması çalışmalarını başlatılmış.

Böyle bir kültür merkezinde anlamına uygun olarak kütüphaneye kavuşturduğu için öncelikle kutluyorum ve çok yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum.

Ancak, diğer yandan herkesin bildiği gibi dünyanın hiçbir ülkesinde kültür merkezlerinde kafeteryalar, güzellik merkezleri, restoranlar vs. olmaz.

Umuyor ve diliyorum ki, uyumayan kütüphane hizmeti gibi Barış Manço Kültür Merkezi’ni Yıldırımlılar ve Bursalılar için gerçek anlamda amacına uygun bir kültür merkezi haline dönüştürülür. Saygılarımla.

Necmettin Şengül Yld.Es.Bşk.Yard. Yer. Ynt.ler ve İş Uzmanı

 Yaya güvenliği dikkate alınmalı!

Size gönderdiğim fotoğraflar, Ankara Yolu Kestel çıkışı ile Kestel kavşağı arasında kalan yerden…

Buraya çok acil üst geçit yapılması gerekiyor. Özellikle çalışmak için her gün yüzlerce kişi, sabah ve akşam saatlerinde bu yolu kullanıyor.

İnsanlar yolun karşısına adeta ‘kelle koltukta’ geçiyor.

Geçmişte bu bölgede ölümlü kazalar da yaşandı, insanlar karşıdan karşıya geçerken can verdi. Bu kazaların ardından bölge sakinleri imza toplayıp belediye ve diğer ilgili yerlere ilettiler.

Ancak ne hikmetse aradan yıllar geçmesine rağmen, bir üstgeçit yapılamamış bölgeye.

Pes doğrusu, bir üst geçit çok görülür mü?! İnsan hayatı bu kadar ucuz mu! Yöneticilerin acilen sorumluluk alıp, bu bölgeye üstgeçit yapmalarını bekliyoruz.

Kestel Belediye Başkanımız Sayın Önder Tanır bu konuya önderlik yapabilir.

Verecekleri yanıt ve çözüm için şimdiden teşekkür ederiz.

Kestel Kale Mahallesi sakinleri

DİKKAT! MUSTAFAKEMALPAŞA VE KARACABEY’DE SU KESİNTİSİ

BUSKİ tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Mustafakemalpaşa ilçesi Yunusemre Mahallesi, Atatürk Caddesi, Fevzipaşa Caddesi ve civarında 13.08.2022-­13.09.2022 tarihleri arasında, 10.00­-18.00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacaktır.

BUSKİ tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Karacabey ilçesi Emirsultan Mahallesi, 204. Sokak, 202. Sokak, 360. Sokak, 185. Sokak, 187. Sokak, 189. Sokak, Yeni Mahallesi 241. Sokak,  Karacabey Küçük Sanayi Sitesi ve civarında 13.08.2022 – 13.09.2022 tarihleri arasında 10.00-­18:00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacaktır.

Tedbirli olunması rica olunur.

Büyükşehir

Belediyesi

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X