Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Başıboş köpekler köy sakinlerini tedirgin ediyor

Köşe Yazısını Dinle

Günay Bey,  Büyükorhan ilçesi Kuşlar Mahalle/Köyü’nden ulaşıyorum size. Mahallemize yakın zamanda muhtemelen çevre ilçelerden toplatılıp getirilen 20-25 tane kadar başıboş köpek bırakıldı. Biz mahalle sakinlerini en çok üzen şey de, bu hayvanlar bir deri bir kemik diyebileceğimiz kadar zayıf çelimsiz aç hayvanlar.

Üzülmemek elde değil bu hayvanların halini gördükçe.

Bu kış şartlarında yiyecek bir şey bulamayan hayvanlar kısa sürede mahalle sakinlerini, çocuklara saldırmaya başlayacak. Vatandaşın beslediği hayvanlara zarar vermeye başlayacak.

Büyükorhan ve Büyükşehir Belediyesi’ne haber vermemize rağmen ne yazık ki bugüne kadar bir sonuç alamadık.

Mahalle sakinleri adına vatandaşın sesi olan Söz Sizde köşesi aracılığıyla yetkililerin ivedilikle konuyla ilgilenmesini rica ediyoruz.

Saygılarımla.

Mahalle sakinleri adına bir okur

 

Emniyet mensuplarına Beşir’den çay, kek ikramı

Bazen onları sırtlarında erzak paketleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kapı kapı dolaşırken görebilirsiniz. Bazen deprem bölgelerinde, ramazanda sıcak yemek dağıtırken veya iftara 5 kala trafikte yolda kalanlara iftariyelik ikramı yaparken görürsünüz. Beşir Derneği gönüllüleri geçtiğimiz günlerde de soğukta gece gündüz demeden huzurumuz, güvenliğimiz ve sağlığımız için  görev yapan Emniyet mensuplarımıza çay, ıhlamur, kek ikramı yaptılar.

‘Gönüller yapmaya geldik’ sloganıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren derneğe ve gönüllülerine teşekkür ediyoruz.

Bir vatandaş

 

Dikkat! Nilüfer’de su kesintisi

BUSKİ tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Nilüfer ilçesi, 19 Mayıs Mahallesi tamamı, Yüzüncüyıl Mahallesi Barış Caddesi, (Atalay Sitesi, Kaşmir Villaları ile As Evler sitesinde), Temizel Caddesi, (Doğa Koleji) ve civarında 3 ve 4 Şubat 2021 tarihlerinde 10.00-18.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacaktır. Çalışmanın erken tamamlanması durumunda, şebekeye su belirtilen zamandan daha önce verilebilecektir.

Tedbirli olunması rica olunur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X