Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Başıboş köpeklerle başımız dertte

Köşe Yazısını Dinle

1 Eylül 2021 tarihli Söz Sizde köşesinde ‘Geceleri Sürü Halinde Dolaşan Başıboş Köpekler Korkutuyor’ başlığıyla semtimizdeki başıboş dolaşan köpeklerden rahatsızlığımızı ifade etmiştim. Yine aynı bölgeden Kaplıkaya Mahallesi’nden de bir şikâyet yer aldığını gördüm. Yayımlanan yazımızda kısaca, “Mahallemiz de, bulunduğumuz bölge de hayvan barınağı gibi oldu. Gece 12’den sonra nereden geldiğini bilmediğimiz bir şekilde sürü halinde başıboş köpekler dolaşmakta” ifadelerine yer vermiştik.

29 Eylül 2021 tarihinde Yıldırım Belediyesi’nin konuya ilişkin verdiği yanıtta ise şaşırtıcı bir şekilde “Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince habere konu olan bölgede yapılan takip çalışmaları neticesinde herhangi bir küpesiz başıboş köpeğe rastlanmamıştır” açıklaması yapıldığını gördüm.

Yazımız ekinde de gönderdiğim fotoğraflarda da görülebileceği gibi sokakta sürü halinde köpekler görülmekte. Ayrıca bu köpeklerin hiçbiri de küpeli değil.

Son 2 haftadır da yine sürü halinde olmasa da gece gündüz köpekler sokak aralarında 3’erli 5’erli halde dolaşmaktalar. Özellikle, mahalledeki 1000 konutlar bölgesindeki yıkılan lojmanların arazilerinde otların arasında, ağaç diplerinde dolaşmakta, okuldan çıkan çocuklarla birlikte sokak aralarında dolaşmaya başlamakta. Adile Naşit Çocuk Parkı’nda ve çevresinde okula giden, okuldan gelen çocukları tedirgin etmekteler.

Bu başıboş sahipsiz/sahipli köpekler küpeli de değil. Korkarım bir süre sonra birileri tarafından buraya getirilen/gelen köpekler mahallenin köpeği kabul edilip belediye ekiplerince alınıp, küpelenip tekrar buraya bırakılacak.

Sabah akşam öğrenciler, gençler, aileler bu durumdan tedirgin.

Ayrıca, yine gönderdiğim fotoğraflar gün içerisinde çekilen görüntüler.

Yetkililerin lütfen bir an önce bu başıboş hayvanları buradan almalarını rica ediyoruz.

 Bir vatandaş

Dikkat! Harmancık ve Mustafakemalpaşa’da su kesintisi

  • BUSKİ tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Harmancık ilçesi Merkez, Topbaşı, Ece Mahalleleri ve civarında 6.10.2021 – 31.10.2021 tarihleri arasında 10.00 – 18.00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacaktır.
  • BUSKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Mustafakemalpaşa ilçesi Hamidiye Mahallesi, Güven Sokak, Şehit Fedai Çakır Sokak, Yalıntaş Yolu Caddesi ve civarında 6.10.2021 – 6.11.2021 tarihleri arasında 10.00 – 18.00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacaktır.

Vatandaşların tedbirli olması rica olunur.

Büyükşehir Belediyesi

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X