Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Başkanımız Altepe’ye teşekkür ediyoruz

Günay Bey, 6 Temmuz 2017 Perşembe günü Olay gazetesinde ‘Kirlilikle Mücadeleye Doğalgaz Desteği’ başlıklı bir haber okudum. Çok memnun oldum. Kısaca haberde “Büyükşehir Belediyesi, hava kalitesini yükseltmek ve kirliliği önlemek için yaptığı projeyle kentteki ihtiyaç sahibi bin 800 ailenin konutlarına kömür dağıtmayıp, doğalgaz sistemiyle ilgili yardımlarda bulunacak” diye bahsediliyor.

Çevreye duyarlı bir vatandaş olarak, böyle bir projeyi hayata geçirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’ye Söz Sizde köşesi aracılığıyla çevreye duyarlılığı olan tüm vatandaşlar adına teşekkür etmek istiyorum.

Saygılarımla.

İsmini vermek istemiyor

 

Karadere’de çevre felaketi

 

Manyas Kuş Cenneti’nden Karadere’ye bağlanan suyun longoz ormanlarına kadar uzanan bölgenin ortasında kalan bölgemizde yaşanan çevre felaketine bugüne kadar duyarsız kalınmıştır.

Yıllar öncesinde yayın balığının bol olarak çıktığı, oltayla değil elle dahi balık yakalanabildiği, köylünün içme suyu olarak kullandığı bu güzel deremizinin eski günlerine dönmesi için yetkililerimizin ilgisini bekliyoruz.

Adı gibi bahtı da kara olmasın, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılsın. Büyükşehir Belediyemiz kent merkezindeki derelerin ıslahı için çok güzel çalışmalar yapıyor. Bazı ilçelerde yine derelerin ıslah edildiğini, eski güzelliğine geri döndüğünü duyuyor, okuyoruz.

Büyükşehir Belediyemiz’den rica ediyoruz, lütfen Karadere’yi de kurtarın ve eski güzelliğine geri döndürün.

Saygılarımızla.

Karacabey İsmetpaşa Mahallesi sakinleri

 

Ne oldu da suyumuz değişti

 

Günay Bey, Yunuseli bölgesinde ramazan ayından beri çeşmelerimizden bol klorlu su akıyor. Fotoğraf yeteri kadar izah ediyor sanırım. Bundan önce suyumuzu çeşmeden içebiliyorduk. Şu an bırakın içmeyi, 2 aydır çay dahi yapamıyoruz. Su bulanık, aşırı klorlu. Çaydanlıkta ve bulaşık makinesinden çıkan bardaklarda bile tortu, kireç izi kalıyor.

Yetkililerin bir açıklaması olacağını düşünüyorum. Ne oldu da suyumuzun kalitesi bir anda değişiverdi. 

Saygılarımla.

Bir okur

 

İyi günler. Çeşmelerimizden bir süredir böyle çamurlu su akmakta. Haliyle bu suyu içemiyoruz.

Yetkililerimizin bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

Hacivat Mahallesi sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X