Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bataklık alana inşaat muamması

Altınşehir Mahallesi Aile Hekimliği Merkezinin yanında bulunan ve içinde yüzlerce genç ağaç fidanı dikili olan yeşil alanda son günlerde hummalı bir çalışma yapılıyor. Resimlerden de görüleceği üzere, bir yandan bataklık olan arazideki sular drenajla uzaklaştırılırken bir yandan da arazinin çevresi alüminyum panellerle kapatılıyor.

Öyle anlaşılıyor ki bu araziye de Eylül 2015 de kapatılacak olan dershanelerin yerine kurulacak okullardan birisi inşa edilecek. Ancak insanın aklına kimi sorular da gelmiyor değil. Bu arazi bildiğim kadarıyla Nilüfer Belediyesi’ne ait ve üzerinde dikili fidanlar bulunduğuna göre de imar planında park alanı olması gerekir.

Şimdi soruyorum, acaba bu alan kime ait, imar planında ne olarak görünüyor, bu alana kim ne yapacak? Eğer inşaat yapılıyorsa üzerinde yüzlerce ağacın dikili olduğu bataklık yeşil alana inşaat ruhsatı nasıl verilecek? Tüm bu soruların yanıtını mahalle halkı olarak sabırsızlıkla bekliyoruz. Saygılarımla,

Prof. Dr. Hazım GÖKÇEN

 

1/GY ve 1/M hatları cevabı

 

10/02/2015 tarihli Olay Gazetesi’ndeMudanya ve Güzelyalı’dan sabah otobüs seferleri daha öne çekilemez mi“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Güzelyalı Emek istasyonu güzergahında hizmet veren 1/GY hattının ilk kalkış saati 06:20, Mudanya Emek istasyonu güzergahında hizmet veren 1/M hattının ilk kalkış saati 06:30’dur. Tur süresi ortalama 30 dakikadır ve zirve saatlerde 10-15 dakika sefer sıklığında çalışılır.

Tüm lastik tekerlekli araçların sefer saatleri yolcu yoğunluklarına göre, bütünleşik bilet sisteminden alınan veriler doğrultusunda işletme saatleri dikkate alınarak belirlenmektedir.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Onkoloji’ de yapılamayan tetkik

 

Öncelikle köşenizde halkın sorunlarını paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Eşim onkoloji hastası, iki yıldır Onkoloji Hastanesinde tedavi olmaktayız. Doktorlarımızdan ve çalışanlardan çok memnunuz. Doktorumuz PET denilen bir tetkik istedi. Sağolsun hastamın tedavisi için buraya kadar bir sorun yok.

Beni rahatsız eden konu Onkoloji Hastanesinin PET için sevk yapması. Bizim PET çektirmemiz, özel hastanede muayene olup bu çekim için anlaşmalı görüntüleme merkezine gidecek olmamız. Branş ve bölge hastanesinin yapamadığını özel hastanenin yapması beni şaşırttı. Bunu sizlerle paylaşmak istedim.

Zeki BAYRAM

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X