Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Belediye kaldırımı kapatır mı?

Köşe Yazısını Dinle

Bizler Küçükbalıklı’da ikamet etmekteyiz. Buradaki pazaryerine giden yolun kaldırımına Osmangazi Belediyesi tarafından giysi atık kumbarası konulmuş.

Açıkçası merak ediyoruz vatandaşın hakkı olan kaldırımı işgal etmek, kaldırımı kapatmak nasıl bir durumdur?

Kaldırım işgalleri konusunda belediye zabıtaları denetim yapmak ve kaldırımları işgal eden esnafı uyarır veya ceza keserken, aynı şeyi belediyenin yapması tuhaf değil mi?

Bu atık kumbarasını koyacak uygun bir yer bulunamadı da vatandaşın hakkı olan kaldırım kapatılarak bu kumbara buraya konuldu?

Burada haftanın 2 günü semt pazarı kurulmakta ve dolayısıyla insanlar bu kaldırımı kullanamıyor artık. Caddede pazar eşyarını taşımak zorunda kalıyor.

Osmangazi Belediyesi’nin sesimizi duyarak, durumu düzelteceğini ve kaldırımı yayalara bırakacağını ümit ediyoruz.

Mahalle sakini


Yalova yolundaki üstgeçitler ve lambalar

Ben Gemlik’te çalışan ve Teleferik’te oturan biri olarak trafik hakkında şikâyetlerimizi bildirmek istiyorum.

Gemlik bölgesinde bulunan trafik kontrolünde günde 10-15 dakika yoğun trafikten dolayı zaman kaybımız oluyor.

Trafik ekiplerimiz bizim güvenliğimiz için yapıyor, farkındayız ama inanın aşırı yoğunluk her gün çekilmez hal alıyor.

Ayrıca diğer bir sorun da Yalova yolu hakkında. Tramvay yolu yapım aşamasında fakat üstgeçitler aktif olarak çalışmaya başladı.

Ama ne hikmetse trafik lambaları hâlâ aktif. As Merkez Özdilek vb. yerlerde trafik ışığı ile üstgeçit arası 50 metre bile yok bir an önce trafik ışıklarının iptal edilmesi yerinde bir karar olacaktır diye düşünüyorum.

 Bir okur


Çöp konteynerinin değişim zamanı gelmiş de geçmiş

Yıldırım ilçesi Demetevler Mahallesi’ne girişte okullar bölgesi var. Dörtçelik okullarının olduğu bölgedeki çöp konteynerinin bir an önce değişmesi gerekiyor. Çok eskimiş, kapağı yok. Kapağı olmadığı için bazen fotoğraftaki gibi görüntülere rastlamanız mümkün sabah saatlerinde.

Yıldırım Belediyesi’nin konuyu dikkate alıp, çöp konteynerini değiştereceğini umut ediyorum.

Bir okur


Söz Sizde okurlarının dikkatine!

♦Değerli okurlarım, sizlerin sesi olan Söz Sizde köşesine telefonla, gunayyumruktay@ olaygazetesi.com.tr, gunayyumruktay@ gmail.com elektronik posta adresi veya sosyal medya hesaplarından da (Facebook- Instagram) ulaşabilirsiniz. Sizlerden ricam, yazılarınıza lütfen ad, soyad ve iletişim kurabileceğim bir telefon eklemeniz ve şayet isminizin yayımlanmasını istemiyorsanız bunu belirtmeniz yeterlidir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X