Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Benim şehrimde neden olmasın

Merhabalar. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’a gittim. Orada Fatih Camii’ni ziyaret etmek istedim. Abdest almak için Fatih Belediyesi’nin yapmış olduğu tuvaletleri gördüm. İnsan şehir dışından bakınca bazen daha iyi anlıyor kendi şehrindeki olumlu veya olumsuz şeyleri. Burada tuvaletler ücretsiz, asansörlü, yürüyen merdivenli. Sıcak su bile akıyor çeşmelerinden. Görevlisi kapıda hazır bekliyor. İnanın, birçok otel tuvaletinden daha temiz ve bakımlı. Aklıma, kendi şehrimdeki Ulucami ve buradaki tuvaletler geldi, -ki bu cami İslam dünyasında kutsal mekânlardan 5. olarak sayılıyor bildiğim kadarıyla-. Ne yazık ki, en başta giriş ücretli, bakımsız, sıcak suyu yok, kısaca nasıl olduğu halkımızca malum zaten. Hatta, bu cami 24 saat ibadete açık ve yılın her döneminde yerli, yabancı turistlerin uğrak yeri. Ve yine ne yazık ki, tuvaletleri belli bir saatten sonra kapalı. Önümüz yaz ve ramazan geliyor. 24 saat açık olan ve Bursa turizminde önemli bir yeri olan Ulucami’nin tuvaletlerinin yatsıdan sonra kapalı olması ve fiziki şartlarını varın siz düşünün. Umarım, gerek şehrimizi yönetenler, gerek hayırsever kurumlarımız ve gerekse de vakıflarımız bu konuyu değerlendireceklerdir. Yapmak isteyince yapılabildiğini İstanbul Fatih Camii’nde ben gördüm. Şimdiden teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.
Murat Uçar

Okul ve cami duvarları yazı dolu, bu çirkin görüntüyü lütfen yetkililer de görsün


İyi günler Günay Bey. Hacivat Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. 1. Sanayi Caddesi ve 113. Sokak’ta bulunan Eyüp Sultan Camisi’nin duvarları yıllardır fotoğraflardaki gibi duvar yazıları ile kirletilmekte ve görüntü kirliliği oluşturmakta.

İlgililerinin bu duruma duyarlı olmasını ve çözüm bulmalarını rica ediyorum. Duyarlı yetkililere şimdiden teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.
Erol Akyüz

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X