Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

BESAŞ bayiimizden ne istiyorlar?

Günay Bey iyi günler. Yazılarınızı ilgiyle takip eden bir okurunuz olarak bizlere ve bizim gibilere ses olduğunuz için size çok teşekkür  ediyorum.

Size bir maruzatımı aksettirmek istedim. Yaklaşık 15 senedir Nilüfer’in İhsaniye Mahallesi’nde BESAŞ Bayii işletmekteyiz. Bayimizin ilk kuruldugu dönemlerde İhsaniye köydü. Tuna Caddesi’nden başka yolu olmayan bir köy, şimdiyi anlatamama bile gerek yok. O tarihten beridir halka hizmet ediyoruz. Çok zor zamanlar geçirmeme rağmen sabahın kör karanlığında kalkıp adım adım yolları aşarak bayii açmaya gidiyorum.

Ne var ki Nilüfer Belediyemizin bazı müdürlükleri tarafından bu BESAŞ bayiini kapatmamız için tabiri yerindeyse ellerinden geleni yapıyorlar.

Bayimizi bundan birkaç sene önce yol üzerinde istemedikleri için, içinde bulunduğumuz park alanın alt köşesine gönderdiler. Tabii ki sesimiz çıkmadığı için hayır diyemedik, boyun eğdik ve dedikleri yere geçtik.

Bir süre sonra oranın iyi olmadığını söyleyip yine yerini değiştirdiler. Tamam deyip, boyun büküp yine yerini değiştirdik.

Şimdilerde ise 15 senedir hiçbir zaman dediklerine karşı çıkmadığımız Nilüfer Belediyemiz bizi başka bir parka sürme kararı aldı. Bulunduğumuz alan da park. Aradaki tezatı anlamış değiliz.

Bize gösterdikleri nokta sanki bayimizi saklamak, görünmemesi için planlanmış kör bir nokta.

Her neyse yine hiçbir hükmümüz olmamasından dolayı ses çıkarmadan dedikleri parka ve dedikleri noktaya bayimizi götürdük koyduk.

Bir sürü masraf yaparak bu işlemi gerçekleştirdik beton atıldı, vinç çağırıldı.

Eski yerinden alıp yeni yerine taşındı. Şimdi ise bizimle uğraşmaktan vazgeçmeyen belediye yetkilisi BESAŞ bayiinin baktığı yönü beğenmemiş. Yok kuzeye baksın, yok güneye baksın gibi acayip gerekçeler.

Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ve 15 senedir bayisi olduğum BESAŞ Genel Müdürlüğü’nden destek ve yardım rica ediyorum.

Lütfen benim bu durumuma bir çözüm bulunsun, mağduriyetim giderilsin.

Maviş Aktaş

BESAŞ İhsaniye

3 No’lu Bayi İşletmecisi

 

Yenidoğanspor’a sahip çıkılmalı

 

Gürsu ilçesi Yenidoğan Mahallesi’nde ikamet etmekteyim.

3 yıl önce gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onları spora yönlendirmek için mahalle büyüklerimiz ve rahmetli Başkanımız Cüneyt Yıldız’ın da desteği ile Yenidoğanspor’u kurdu.

Gürsu’da birçok takım olduğu için yeterli maddi desteği bulamıyoruz. İşin maddi tarafı bir yana, geçtiğimiz sezon iç saha maçları için Gürsu Stadı’nı bile zor görüyorduk.

Sahamız yoktu rahmetli Belediye Başkanımızın da gayretiyle Büyükşehir Belediyesi’nden saha yapılmasını istedik.

Nitekim gerekli kamulaştırma yapıldı, arazi alındı. Fakat 3 yıldır saha için gitmediğimiz, çalmadığımız kapı kalmadı, hep ocak, mayıs, ağustos dediler.

3 yıl geçti hâlâ bir çivi çakılmadı. Adaköy’e, Hasanköy’e, komşumuz Kestel’e, Karapınar’a, Değirmenönü’ne, Şirinevler’e, Erikli’ye, Hacivat’a, Çınarönü’ne ve daha nice yerlere yeni tesisler yapıldı.

Tabii ki bizler bunlardan da gurur duyuyoruz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması, kurtulması için gönülden destekliyoruz.

Ama biz hep ertelendik. Lütfen, sesimiz olun ve yetkililere sesimizi duyurun.

Saygılarımla.

Yenidoğan Mahallesi’nden

bir vatandaş

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X