Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Besleme odak noktaları can dostlara neden kilitli?

Günay Bey, size Osmangazi ilçesi Çırpan Mahallesi’nden ulaşmaktayım.

Semtimizdeki can dostlarla gücüm yettiğince, yetmediği yerde gönüllü dostların desteğiyle ilgilenmekteyim.

Aşıları, bakımları, mama tedariklerini takip etmekteyim.

Ancak buna rağmen çevreye hiç de zararı olmayan küpeli, küpesiz bu can dostlar belediye ekipleri tarafından toplanıp Gündoğdu Köyü bölgesine götürülüyorlar. Sorun ve sıkıntı da burada başlıyor.

Küpeli köpeklerin kanunen bulunduğu yerden alınması yasak. Ancak, veterinerlik hizmetleri dışında yerlerinden alınmaması gerekli. Alınsa bile bakımları yapılıp, küpeleri takıldıktan sonra alındıkları yere bırakılması gerekmekte.

İkinci sorun, bu hayvanların götürüldüğü yerde besleme odak noktaları var.

Yine de onları beslemek için bulundukları yere ne zaman gitsem, bu besleme odak noktaları nedense sürekli kilitli tutulmakta. Böyle olunca, can dostlar hiçbir şekilde beslenemiyor buradan. Ve hastalanmaya başlamışlar.

Üçüncü sorun ise ne yazık ki, bu durumu Hamitler Barınağı’ndaki personele ilettiğimizde ise hiç de hoş olmayan konuşmalara şahit olmaktayım.

Sonuç olarak, kendi imkânlarıyla can dostların bakım ve beslenmelerine kendisini adamış biri olarak bu tür davranışlar oldukça rahatsız edici bir durum.

Biz vatandaşların sesi olan Söz Sizde köşesi aracılığıyla belediye yetkililerinin bu konuda biraz daha duyarlı davranmasını, gerekli ilgi ve özeni göstermelerini rica ediyorum.

Saygılarımla.

Derya Çelik

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X