Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Beton mikserlerinden dökülen harç trafiği tehlikeye atıyor

İyi günler… Kayapa-TOKİ yolu Kayapa tarafı girişinde beton mikserleri fazla yüklü olarak buradan çıkarken ve de bu yolun aşırı rampa olması nedeniyle döktükleri beton harç yol üzerinde çok fazla birikimlere neden olmuş, dağılanlar da çakıl ve beton parçaları olarak yol üzerinde durmaktadır. Bu durum buradan anayola çıkan araçların patinaj yapmasına, durduğu zaman da araçlarını hareket ettirememelerine neden olmaktadır. Haliyle bu nedenle rampa çıkamayan kamyon ve TIR’lar geri inmeye çalışırken tehlike yaratıyor. Geçen hafta bir TIR yolun yanındaki bahçeye yan devrilmiştir. Bu olay ve bunun gibi olaylar önceden de defalarca olmuştur. Konuyu gerekli yerlere iletmemize rağmen bir çözüm üretildiğini göremedik. Bu yol 10 metre genişliğinde  olup Nilüfer’e aittir. İlgili ve yetkililerden beklentimiz ve talebimiz, bu kalıntıların kazınarak temizlenmesi ve yol kenarına rampa boyunca duvarda bariyer yapılmasıdır. Bu kadar basit, çözülebilecek bir şey için bile muhatap bulamamak bizleri üzmektedir. Saygılarımla, iyi çalışmalar.

Necip Başkır

 

Tütün satıcıları denetleniyor mu?

 

Geçtiğimiz günlerde Gemlik’ten birkaç mektup aldım. Okurların şikâyet ve talepleri aynı olduğu için tek yazı halinde ifade etmeye çalışacağım. Okurların özetle şikâyetleri ve yetkililerin çözüm bulmasını istedikleri konu şöyle: Gemlik’te tütün satan yerlerin açılması, bunların denetlenip denetlenmediği ve küçük yaştaki çocuklara sigara satıldığı iddiası. Dolayısıyla bu tür yerlerin sigarayı özendirici bir rol oynadıklarını belirtiyor okurlar. Bununla ilgili de yetkililerin gerekli denetimi yapmalarını rica ediyorlar.

Gemlikli bir grup okur

 

25 yaş üstü öğrenciler mağdur

 

Günay Bey merhaba. BURULAŞ’ın bu yıl uygulamaya koyduğu bir durumdan dolayı mağduruz. Bizler halen üniversitede okuyan 25 yaşını aşmış öğrencileriz. Uygulamada 25 yaşını aşmış üniversite öğrencileri  BURULAŞ’ın belediye otobüslerinden öğrenci olarak faydalanamıyor. Yani 25 yaşını geçmişse bir üniversite öğrencisi, belediyemiz bizleri öğrenci olarak kabul etmiyor ve Öğrenci BUKART’ı kullanmıyoruz. Sizin aracılığınızla Büyükşehir Belediyesi’nden rica ediyoruz, hiç olmazsa yeni yılda, bu yanlış uygulamadan kurtarsın bizleri. Saygılarımızla.

Mağdur öğrenciler

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X