Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bilim -Teknoloji Merkezi ve GUHEM’i gençlerimiz mutlaka görmeli ama…

Köşe Yazısını Dinle

Kurban Bayramı’nda tatili de fırsat bilerek çocuklarımızı Bursa Hayvanat Bahçesi’ne gezmeye götürdük. Aracınızla girişte 10 TL, büyükler kişi başı 10 TL, eşim ve ben etti 20 TL, 2 çocuk 4 TL’den 8 TL. Giriş ücreti toplam 38 TL. Hiç olmazsa bayramda ücretsiz olmasını beklerdik.

Bir diğer konu da, geçtiğimiz günlerde yine çocuklarımızı bilim ve teknolojiye merakları artsın, gelecek için önlerinde bir vizyon olsun diye BTSO’nun yaptırtığı Gökyüzü Uzay Merkezi GUHEM’e götürdük. Bilim Teknoloji Merkezi ile yan yana. Bilim Teknoloji Merkezi’ne giriş ücretsiz. Hatta çocukların, gençlerin mutlaka gezip görmesi gereken bir yer. Bu anlamda gerçekten çok teşekkür ederiz Bursamıza böyle bir yer kazandırıldığı için. Ancak, GUHEM’e giriş büyükler için 49 TL, öğrenci için ise 29 TL. Yani 4 kişilik bir ailenin 156 TL giriş ücreti ödemesi gerekiyor.

Bir ebeveyn olarak, gençlerimizin, çocuklarımızın bilime, uzaya özendirilmesi için gerçekten muhteşem bir yer ve mutlaka buraların gençlerimiz tarafından görülmesi gerekir diye düşünüyorum.

Ancak, gençleri buna özendirmek adına giriş ücretlerinin daha uygun olması gerekmez miydi acaba?

Bu giriş ücretini gören bir öğrencinin çok da hevesli gideceğini sanmıyorum açıkçası.

Büyükşehir Belediyesi ve yetkililerden ricam, giriş ücretlerinin daha makul bir seviyede tutulması.

Bu bilim merkezlerini kentimize kazandıranlara ayrıca teşekkür etmek isterim.

Saygılarımla.

Bir okur

 

Bu görüntüler kente hiç yakışmıyor

Bursamızın prestij yerlerinden biri olan Kent Meydanı’nın zemini paramparça, çatlamayan karo yok, zemin kırk yamalı bohça olmuş. Özellikle çeşme ile otobüs duraklarının arasında zemin paramparça. Hiçbir yetkili buradan geçmiyor mu? Kent Meydanı zemininin komple kazınarak yeniden Bursamıza ve Büyükşehir’e yakışır bir kaplama ile yeniden yapılmalıdır.

Daha önce de okurlarınız tarafından bu sütunlarda birkaç kez dile getirildi konu ama henüz değişen bir durum yok.

Yetkililerimizin dikkatine sunuyorum.

Saygılarımla.

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X