Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bilinmeyene doğru bir yol hikayesi: Göç Tarihi Müzesi

Büyükşehir Belediyesi` nin Bursa` ya kazandırdığı `Bursa Göç Tarihi Müzesi` önemli bir eksikliği gideriyor. Binlerce yıllık tarihi boyunca bu şehirde başlayan yeni hayatların anlatıldığı müzede coğrafyamızın zenginliklerinden biri olan göçün, göçmenin hikayesi var. Gelene `Hoş geldin` diyen Bursa sahip olduğu bu müzeyle göç tarihine misafir ediyor ziyaretçilerini. Bursa` da ilk ayak izleri, ilk yerleşim alanlarını bulacaksınız bu ziyarette. Dahası mı?  Şehrin Orta Paleolitik Çağa kadar uzanan yaşamındaki çeşitli dönemlere uğrayacaksınız.
 
 
Bizans`tan günümüze ulaşan göçmen topluluklarıyla tanışacaksınız. Savaşların asıl mağdurlarının evini barkını terkedip, göç yoluna evlatlarını bırakanların hazin hikayeleriyle duygulanacaksınız. Teknolojinin çeşitli olanakları kullanılarak interaktif hale getirilmeye çalışılan müzede Balkan, Kırım ve Kafkasya` dan Bursa` ya yapılan göçlerin canlandırmalarıyla karşılaşacaksınız. Hem de yaşanılan onca çileli ve zorlu bir yolculuğun tanıklığında. Mutlaka görülmeli. İşte adresi:  Bursa Göç Tarihi Müzesi -Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi -Tekstil Sanayi Müzesi üst kat.
 
Mustafa YANIK
 
Su hattı bedeli vatandaştan
 
 
Adnan Menderes Mahallesi Asır Sokak` ta oturuyorum. BUSKİ` den sokak sakinlerine bir ihbarname geldi. Buna göre 2009 yılında sokağımızda çekilen su borusu hattı için katılım payı istenmekte. Yıl 2014` ün sonları. Aradan 5 yıl geçmiş ilgili kurum ihbarname göndermekte. Hatttın çekildiği tarihte evi olanlardan 370 Tl, evi olmayıp da arsası bulunanlardan 106 TL istenilmekte. Oysa ki ben 2007`de bina ruhsatı alarak harçların hepsini ödedim. İtiraz için BUSKİ` ye gittiğimde bir çok insanın elinde ihbarname ile geldiklerini ve itiraz ettiklerini gördüm. Hemen hepsi de karşılaştıkları durumdan dolayı kaygılıydı. Vatandaşa hizmetin bedelini yine vatandaştan çıkarmak doğrusu anlaşılır gibi değil. Yetkililerin konuyu vatandaş lehinde ele almasını öneriyorum.
Sokak sakini
 
Balat Ormanı Yolu bakımsız
 
 
Okuyucularınızdan gelen bildirimleri ilgililerine aktararak çoğunun halledilmesine yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Bizim sorunumuz da Balat Ormanı kuzey kenarı yoluyla ilgili. Yol irili ufaklı çukurlarla dolu. Bozuk olmasından dolayı ulaşımda hayli sıkıntı yaratıyor. Önümüz kış olduğundan gereken tamirlerin bir an önceyapılması gerekiyor. Aksi halde kışın ağır koşullarına yolumuz bu şekilde girerse bozulma oranı daha da artacaktır. Şimdiden başlatılacak bakım çalışmaları yolun daha da bozulmasını önleyeceğinden mümkün olduğu kadar çabuk harekete geçilmesi önem arzetmektedir.
Nebi ÖZHAN 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X