Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Binalar yıkıldı, yeri çöplüğe döndü

​Günay Bey merhaba; Yıldırım ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi Binkonutlar’da yıkılan polis lojmanlarından sonra yaşadığımız sorunlarımıza çözüm bulamayışımızla alakalı olarak yetkililere sesimiz olmanız dileğiyle yardımlarınızı bekliyoruz…

Sıkıntılarımızı maddeler olarak yazacağım.

Bu sıkıntılar 4/5/6/7/8/9/10. blok çevresinde yaşanıyor ama emin olun diğer bloklarda da bir sürü dert var.. Onlarca blok var daha..

Günay Bey; Bu yıkılan binaların boşaltılması bir dert, yıkılması bir dert, yıkıldıkdan sonraki aşaması daha bir dert olan  bu mahallemizde sorunlar şöyle:

Birincisi; bu apartmanları yıkarken o kadar özensizce davranıldı ki sanki bu bloklardan başka bloklar yok.

Sanki bu mahallede yüzlerce insan yaşamıyor ve yaşamayacak gibi. Kanalizasyon altyapısını apartmanlar yıkılırken mahvettiler. 4/5 ve 6. bloklarda giderler tıkanınca 4. katların  giderlerine kadar hepsinden pis suların gelmesine sebep olundu, çok kötü bir durum yaşadık. Ama Allah’tan daha büyük bir facia olmadan sakinler olarak kendi imkânlarımızla çözüm bulduk geçici olarak.

Yıkımlar yapılırken özensizce yapılan çalışmalar var olan giderlerimizi altüst etti. Yıkılan apartmanların atıl durumları uzun bir süre kaldırılmadı, kullandığımız  yollar kapandı, resmen bizlere işkence yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Mahallemizde insanca yaşama hakkımız elimizden alındı ve alınmaya da devam ediliyor.

Sorunlarımız karşısında bize yardım edecek hiçbir kurum, hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz..

Şimdi de belki de en önemlisi, boş arazilerde akşam karanlık çökünce içki içmeye gelen araçlar mı dersiniz, bu araçların içinde ahlaksızlık yapanlar mı dersiniz…

Günay Bey lütfen yardım edin ve sesimizi yetkililerimize ulaştırın. Bu son durum bizleri çok ama çok korkutuyor.

Çaresiz kaldık. Polis çağırıyoruz ama çözüm olmuyor. Yıldırım Belediyesi’ne gittik, Başkan Yardımcısı’nın bize söylediği, bu yerleri Kayserili bir müteahhidin aldığı, muhatabımızın onlar olduğu şeklinde…

35 yıldır yaşadığımız mahallemizde tekrar huzur içinde yaşamak istiyoruz. Tabii adı sanı belli olmayan bu müteahhide ulaşmak ne mümkün. Her yer satılınca bir şokla daha karşılaştık ki 4/5/6.blokların karşısındaki bol ağaçlı yemyeşil alanın da satıldığı.

Düzenli olarak bakım yapılan ve sulanan bu yeşil alana geçen hafta görevliler gelerek su tesisatını söktüler ve burasının şahısa satıldıgını bakımın yapılmayacağını belittiler. Ve o yeşillik alan da çöpe dönmeye başladı… Şaştık inanın Günay Bey… Size bir foto da gönderiyorum aylardır trafo bu halde ve bir yetkilinin ilgilendiği yok.. Sanırım insanlar ölünce bir zahmet ilgilenecekler (bu trafo da Esengül Sokak  başında.) Çığlığımıza sizin ses vereceğinizi umarak iyi çalışmalar diliyoruz.

Mahalle sakini bir okurunuz

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X