Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Binalar yıkılırken toplum sağlığına lütfen dikkat!

Günay Bey iyi günler. Köşenizin sürekli takipçisiyim. Vatandaşın sesinin yetkililere ulaşmasına aracılık ettiğiniz için öncelikle teşekkür ediyorum. Benim gözlemlediğim ve toplum sağlığını ilgilendiren bir konuyu yetkililerimizin dikkatine sunmak istiyorum.

Nilüfer ilçesinde Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda Erve Sitesi arkasında sanırım kentsel dönüşüm gereği blokların yıkım işlemi yapılmakta. Ancak, bu yıkım işlemi sırasında halk sağlığını ilgilendiren ve tehdit oluşturan durum var. Şöyle ki: Yıkım işlemi yapılırken aşırı derecede toz bulutu çevreyi kirletiyor. Yıkım yapılırken bir yandan da sulama işlemi yapılması gerekiyor. Gerek belediyemizin veya gerekse müteahhit firmanın bu konuya azami hassasiyet göstermesini rica ediyorum.

Ayrıca hangi bina olursa olsun, genel olarak temas etmek istediğim bir başka konu ise, bu yıkılan binaların birçoğu çok eski. Eski bina olduğu için de yıkım esnasında zehirli maddeler ortaya çıkabiliyor.

Toplum sağlığı dikkate alınmadan yıkım işlemi yapıldığı zaman bu zehirli maddeler havaya karışıyor ve insanların sağlığını ileriye dönük olarak ciddi anlamda tehdit ediyor. O yüzden yıkım yapılırken bir yandan da sulama yapılıp oluşan tozların havaya karışmaması sağlanmalıdır.

Yetkililerimizin ve toplum sağlığı uzmanlarının bu konuya hassasiyet göstereceğine inanıyor şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum.

Saygımlarımla.

Mahalle sakinleri adına bir okurunuz

 

Hastane otoparkına vatandaş niye alınmaz ki?

Geçtiğimiz günlerde Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne (Y.İhtisas Eğitm. ve Araştırma Hast.) aracımla gittim.

Ancak ne yazık ki, aracımı hastane otoparkına park edemedim. Çünkü, buradaki görevliler, otoparka sadece personelin park edebileceğini söylediler.

 Hatta gözümün önünde bazı vatandaşların görevlilerle kavgaya varacak şekilde tartıştıklarını da gördüm. Vatandaşın aracının park etmesinin engellenmesini ve böyle bir uygulamayı anlamak imkânsız.

Bu arada, hastanede asansörlerden birinin bozuk olduğundan ve insanlar diğer asansörlere yönlendirildiği için izdiham ve kargaşa yaşanıyor.

Hastane yönetiminin ve yetkililerin bu garip uygulamaya bir yanıt vereceğini ve bu uygulamadan vazgeçmesini ümit ediyorum.

Saygılarımla.

İsmini vermek istemiyo

 

Görükle-Terminal ulaşımına çözüm!
 

Görükle, binlerce öğrencinin yaşadığı, son yıllarda ailelerin de tercih ettiği ve hızla gelişen nüfusu ile her geçen gün artan bir yerleşim bölgesidir.

Ancak bu kadar nüfus yoğunluğu olan bir bölgede ulaşım yeterli değildir. Özellikle Terminal’e direkt otobüsün olmaması Üniversite’den aktarma yapılarak sağlanması çok büyük sıkıntılara neden olmaktadır. Ağır bavulları ile ailelerinin yanına giden sık sık seyahat etmek zorunda olan öğrencilerin bu aktarma nedeniyle çok mağdur kaldığına burada ikamet eden biri olarak her gün şahit olmaktayım. Ağır çantalarla, bavullarla aktarma yapmadan Terminal’e ve şehir merkezine direkt olarak yeni bir otobüs hattının açılmasını daha rahat ve kolay bir şekilde yolculuk gerçekleşmesini diliyorum.

Daha önceki başvurularıma da ‘Bursaray’ı yok sayamayız’ diye bildirilmişti. Bursaray’ı yok saymadan alternatif olarak düşünülmesi gerektiğini yetkililerin dikkatine sunuyorum.

Nazike Birlik

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X