Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bir bayram çocuklara zehir edildi

Kızım, Yıldırım’ da Ali Rıza Bey İlköğretim Okulu’ nda ana sınıfına gitmektedir. Yaklaşık bir aydan bu yana 23 Nisan etkinlikleri için için provalara katıldı, o günün gelmesini arkadaşlarıyla birlikte heyecan ve sabırsızlıkla bekledi. Gösterileri için okulun belirlediği kıyafet alndı. Herşey çok güzeldi ta ki 23 Nisan ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI sabahına kadar.

Sabah 09.00- 09.30 gibi okula gittik. Veliler olarak öğrencilerle birlikte okul bahçesinde gösterilerin yapılmasını beklerken okul müdürü dışarıya çıkarak havanın soğuk olduğunu ve gösterilerin 24 Nisan’a ertelendiğini söyledi. Bunun üzerine bazı veliler müdüre tepki gösyererek ”neden bir gün önceden bunu bizlere bildirmediniz. Metorolji’ yi takip etmiyor musunuz” diye sitem ettiler. Müdürün yanıtı “ hava soğuk, çocukları düşünüyoruz” oldu. Törenin 24 Nisan sabahına ertelendiğini belirterek içeriye girdi. Veliler olarak biz de çocuklarımızı alarak evimize döndük.

Ertesi gün yani 24 Nisan sabahı 09.00′ da okula giderek kızımın ana sınıfına geçtik. Ancak ne öğretmeni vardı ne de başkası. Hizmetli bayan kapıyı açtığında kızımı süslenmiş 23 Nisan kıyafeti içinde görünce şaşırdı, ne söyleyeceğini bilemedi. Ben hizmetliye “hani gösteri nerede dediğim” zaman gerçeği öğrendik. Meğer bir gün önce evlerimize dönmemiz istendikten sonra müdür karar değiştirmiş “ tören bu gün yapılsın” demiş. Ben şimdi soruyorum: Bu nasıl bir yöneticiliktir. 23 Nisan Bayramını çocuklara zehir etmeye ne hakkınız var. Vicdanınız sızlamıyor mu? Böylesine anlamlı bir günü yasak savar gibi geçiştirmek, hazırlandıkları gösteriyi sunamayan çocukların gözyaşlarını akıtmak mı yöneticilik oluyor? Bu durumlar karşısında yönetici ve sorumlular ceza almayacaksa bu durum onları ödüllendirmek olmayacak mı?

Erhan ŞENCAN

 

Sokağa taşan rögar

 

Piremir Mahallesi Sakarya Sokak’ ta oturuyoruz. 4 gündür rögarla ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Taşan rögarda hoş olmayan görüntülerin yanısıra ağır koku da sokağa yayılmakta. Daha önce yaşadığımız benzer sıkıntıda BUSKİ hemen müdahale etmiş ve sorunu gidermişti. Bu kez yazılı şikayetimize rağmen sıkıntı günlerdir giderilmedi.

Sokağa yayılan lağım ve ağır koku özellikle alt katlarda oturanları etkiliyor. Buralardaki aileler kokudan içeride oturamamaktan şikayetçi. Ayrıca sokakta oynayan çocukların mikrop kapmasının endişesini duyuyoruz.

Sokak sakinleri

 

Tasma ve burun maskesi olsun

 

Kanalboyu semtimizde özellikle akşamları yaya kaldırımında, park ve yeşil alanlarda köpeklerini gezdirenlere rastlamaktayız. Bunlar diğerleri gibi değil, dogo, pitbull ve doberman cinsi köpekler. Hayvan beslemek ve sevgi göstermek herkesin en doğal hakkı. Ancak hayvanların gezdirirken insanları tehlikeye atabilecek davranışlardan kaçınmak gerekmez mi? Bu cins köpeklerin tasması ve burun maskesi takılı olarak dolaşması halinde bir sorun olmayacaktır. Bu sıkıntımızı Osmangazi Belediyemize bir süre önce mail yoluyla aktardım, ancak geçen sürede hiçbir gelişme olmadı.

Murat KARAKAŞ

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X