Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bir Bursakart mobile bakıyorum bir de gelmeyen otobüse(!)

Köşe Yazısını Dinle

Pandemi başladığından bu yana otobüs duraklarından sefer saatlerini gösteren listeler kaldırıldı.

Sefer saatlerini takip edebilmek için Bursakart mobil uygulamasını kullanıyorum.

Uygulamada duraktan geçen otobüslerin sefer saatlerini görmek, bulunduğunuz konuma uygun kullanabileceğiniz toplu taşıma güzergâhları ve haritadan bulunduğunuz durağa yaklaşan otobüsü online takip etmek, mümkün.

 Bunlar zamanın ruhuna uygun güzel gelişmeler.

Fakat yaşadığımız pratikte anlayamadığım durumlar var.

Sürekli başıma gelen durumlardan son tanıklık ettiğim şöyle:

7 Mart 2021 Pazar günü saat 19.00’da Sanayi Caddesi üzerindeki Fethiye istasyonu durağında B-24 hat numaralı otobüsü beklemeye başladım.

19.43’e dek otobüs gelmedi.

Uygulamadaki saatlere göre bu zaman dilimine kadar 3 otobüsün gelmiş olması gerekiyordu.

3 yerine tek gelen otobüs de doğal olarak tıka basa doluydu.

Mobil uygulamadan online gözlemlediğim ve yolun karşısına baktığımda gördüğüm, yazılan saatlerde otobüslerin Üniversite istikametine belirtilen zamanda ve tam da uygulamada göründüğü saniyede gittiği yönünde.

Buradaki aksaklık Bursakart mobil uygulamasında verilen bilginin yanlış olmasından mı yoksa hatta çalışan otobüslerin (B24) bu saatleri dikkate almamasından mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama vatandaşı mağdur ettiği ve çileden çıkardığı kesin.

Pandemi nedeniyle yaşadığımız tedirginliğin üstüne bir de aşırı kalabalık otobüs tecrübesi stresimizi artırıyor.

Bu zor zamanlarda aksaklık yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi, BURULAŞ ve UKOME tarafından gerekli titizliğin gösterileceğine inanıyorum, verecekleri yanıtı bekliyorum. Saygılarımla.

Bir vatandaş

 

İstinat duvarından dışarıya verilen su nedir?

Fotoğraflar Nilüfer ilçesi Görükle Dumlupınar Mahallesi Tüter Caddesi No.80-82 üzerinde bulunan Elit Sitesi önünden. Sitenin istinat duvarının dibinden bir gider açılmış. Buradan her akşam cadde ve sokak boyunca akan kirli mi, temiz mi belli olmayan su akmakta. Bu suyun ne suyu olduğu belli değil ve bulunduğu sokaktan aşağıya doğru gece boyu akmakta.

Kim neden böyle bir şey yaptı bilemiyorum ama çevre kirliliğine sebep olduğu açık ve caddelerde kaza riski oluşturmakta.

Nilüfer Belediyesi’nin ve ilgililerin bu konuda bir açıklama yapacağını ümit ediyorum.

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X