Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bir türlü çözülemeyen kanalizasyon sorunu

Günay Bey merhaba… Görükle Göçmen Konutları Kurtuluş Mahallesi’nde 2014 yılından bu yana çözülemeyen kanalizasyon sorunu için tekrar yardım ve ilginizi bekliyorum.

23 Aralık 2016 tarihinde sütununuzda sorunumuza yer verdiniz, teşekkür ediyorum.

Sorun; mevcut eski kanalizasyon hattının kapasitesinin yeterli olmadığı, gideri taşıyamadığı ve taşarak araziye deşarj olması idi.  

23 Aralık 2016’da sütununuzdaki yayından sonra çalışma başlatıldı.

O tarihten bu yana;

Sorunlu 250 metrelik kısmın memba ve mansabında çalışma yapıldı, eski küçük çaplı borular yerine büyük çaplı borular döşendi.

Arada 250 metrelik bir kısımda çalışma yapılmadı,

Bu 250 metre “kamulaştırma sorunu var” denilerek geçici olduğu söylenen ince bir boru ile birbirine bağlandı.

Bu geçici ince borunun aldığı kadar pis su yenilenen hatta gitmekte, fazla gelen pis su ise halen bitişiğindeki tarla ve bahçelere sızmaktadır. (2 Mayıs 2017’de çektiğim fotoğraflar üstte.)

​Bu kapsamda;

1. Yapılan çalışma; eski, yetersiz kalan hattın çapını büyütmektir. Aynı güzergâhta çalışıldığından kamulaştırma sorunu olmaması gerekir diye düşünüyorum.

2. Kamulaştırma sorunu olsa bile “kamu yararı” gözetilerek kamulaştırma arkadan gelmek üzere hizmetin tamamlanması gerekir. (Tüm kamu yatırımları -BOTAŞ, Karayolları, enerji nakil hatları gibi- kamulaştırma işlemi beklenilmeksizin yapılmaktadır.)

3- 2014 yılından bu yana devam eden bu sorunu defalarca Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ’ye ilettim. Ancak, ne yazık ki, hiçbir cevap dahi alamadım.

Sonuç olarak,

Bu kanalizasyon suları çevreyi kirletmekte, yeraltı sularını kirletmekte, çevrede bulunan tarım arazilerine zarar vermektedir.

2014 yılından beri devam eden kanalizasyon sorununu ne zaman çözeceklerini bildirmelerini istiyorum.

Sönmez Erbil

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X