Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

‘Bir umut da sen ol’ diyerek yola çıkan birkaç iyi arkadaş

Köşe Yazısını Dinle

Hacivat Mahallesi’nden bir okurum, Söz Sizde köşesinin sıkı takipçilerinden kendisi.

Zaman zaman Yıldırım’a bağlı Hacivat Mahallesi ile ilgili sıkıntı, şikâyet ve öneri olduğu zaman vatandaşın sesi olarak bu sütunlarda yer vermiştik.

Geçtiğimiz günlerde de yine bir görüşme fırsatımız oldu.

Kendisi ve mahalleden birkaç genç arkadaşıyla birlikte ramazanda ihtiyaç sahiplerine erzak dağıtımı yaptıklarını öğrendim.

Aslında bu etkinliği arkadaşlarıyla birlikte gönüllü olarak sahiplenmişler.

Bir umut da sen ol deyip, veren elin alan eli görmediği gönüllü olarak iyilik hareketine başlamışlar.

4 yıldır aralıksız sürdürdükleri bu etkinlik, erzak yanında odun, kömür desteği hayırseverlerin de desteğiyle süreklilik kazanmaya başlamış.

Kendisinin deyimiyle, ‘Hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında sadece bir aracı durumundayız. Onların Allah razı olsun demeleri bize yetiyor’ diyor.

Özellikle pandemiyle ağırlaşan yaşam şartlarında bu iyilik hareketi alkışlanacak bir durum.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen okurum ve arkadaşlarını, pandeminin de ağırlaştırdığı bu şartlarda yaptıkları iyilik hareketini alkışlıyor, güzel gönüllerine teşekkür ediyoruz.

Hayırlı ramazanlar, mutlu pazarlar…

 

Şebeke suyumuz neden kireçli akmaya başladı?

Yıldırım ilçesi Siteler semtinden ulaşmaktayım. Yıllardır bu semtte ikamet etmekteyim ve yıllardır şebeke suyumuz gayet güzel, kireçsizdi. Ancak, ne olduysa son aylarda şebeke suyumuzdan neredeyse kireç akmaya başladı. Yılda iki kere kirecini temizlediğim çaydanlığımızı, artık sık sık kireçten arındırmak zorunda kalıyorum. Çevremdeki komşularımda da aynı durumun olduğunu öğrendim.

Yıllardır çeşmeden içmeye alıştığımız suyumuzun tekrar kireçsiz akmasını bekliyoruz.

Yetkililerimiz ve BUSKİ bu konuda bir açıklama yaparsa memnun oluruz.

Saygılarımla.

Bir okur

 

Söz Sizde okurlarının dikkatine!

n Değerli okurlarım, sizlerin sesi olan Söz Sizde köşesine telefonla, gunayyumruktay@ olaygazetesi.com.tr, gunayyumruktay@ gmail.com elektronik posta adresi veya sosyal medya hesaplarından da ulaşabilirsiniz. Sizlerden ricam, yazılarınıza lütfen ad, soyad ve iletişim kurabileceğim bir telefon eklemeniz ve şayet isminizin yayımlanmasını istemiyorsanız bunu belirtmeniz yeterlidir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X