Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bir Yalova Yolu masalı

Yalova Yolu’nun iki yanına fidan dikerek yolun ardında kalan güzellikleri göstermek istemeyenler olsa da Bursalılar bu güzellikleri görmezlikten gelemiyor. Şimdi, Kent Meydanı’ndan Beşyol’a doğru yürüyüş yapmaya hazır mısınız?

Öyle çok güzellik var ki yolun iki yanında, burayı yürüyerek keşfetmek lazım. Keşfederken de tarih kokan kaldırımlarına bakmadan yürümeye kalkmayın sakın. Yarım yamalak kaldırımların üzerine bırakılan taşıtlar, yayalara gereken saygıyı gösteriyor kuşkusuz.

Bursa’nın merkezine, tamirhanelerin kamp kurduğunu göreceksiniz. Yeri gelmişken cazibeliğinden olsa gerek Bursa’nın gözbebeği paylaşılamıyor bir türlü. Yıllar yıllar öncesinde bölge için acil dönüşüm yapılacağı söylenmiş olsa da sonradan projenin aciliyetinin olmadığı veya dönüşüme gerek duyulmadığı mı düşünüldü acaba?

Yalova Yolu, zamana yenik düştü diyelim… Osmangazi Belediyesi, Osmangazi’de artık modern cazibe merkezleri aramasın; burası yıllardır cazibe merkezi. Söylendiği gibi 2015 yılının başında Terminale yolculu seferler de başladı, şimdi tam bir cazibe merkezi oldu.

Beşyol sakinleri

 

BUSKİ binası önü otopark

 

Bu fotoğrafta görülen caddeye araçlarını park eden vatandaşlar, gezmek ya da ticari amaçla gelmemişlerdir. Belediye ile yazışma ya da para ödemek için gelen vatandaşlar araçlarını park etmektedirler. Bu amaçla gittiğimde görevli ayrıca park ücreti istediğinde ödemeyi reddettim. Çünkü ben belediyeye vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Zaten bazı belediyeler yol kenarı park ücreti konusunda mahkemelik. Davayı kaybettikleri konusunda duyumlarımız da vardır.

Emirhan BALA

 

Çöpler yüzünden huzurumuz kaçtı

 

Küçük Kumla Hizmet Caddesi’ nde Palmiye Sitesi’ nde oturuyoruz. Tabii buna oturmak denilirse. Sitenin köşesinde bulunan çöp konteynerlerinden rahatsız olduğumuzdan yazlığımızı rahat kullanamıyoruz. Civardaki ve yol üzerindeki sitelerin çöpü buradaki konteynerlere atılıyor. Çöpler yığılıyor, tepecikler oluşuyor. Akan suları koku yayıyor. Site sakinleri bundan rahatsız. Çöp atanlarla sürekli tartışma yaşanmakta. Konteynerlerin uygun bir alana kaldırılmasını veya bir düzene sokulmasını Gemlik Belediyesi’ nden istedik ancak ilgilenilmedi. Bu yüzden sorun çözülemedi. Bu kez köşeniz aracılığıyla belediyeyi göreve davet ediyoruz.

Palmiye Sitesi sakinleri

 

Pissu arızası giderildi

 

Olay Gazetesi 26/04/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, Sokağa taşan rögar“ başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Gazete kupüründe bahsedilen Piremir Mahallesi Sakarya Sokak No:18 ‘ te oturan bina sakinleri BUSKİ Genel Müdürlüğümüze 21.04.2015 tarihinde evsel pissu giderinin kazılarak abone numarasına fatura edilmesi için başvurmuştur.

Ekiplerimiz pissu arızasını 25.04.2015 tarihinde kazı çalışması yaparak gidermiştir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X